banner564

Aksi halde eylem

Alayköy sanayi bölgesi ikinci etap esnafı, yaşanan sorunların giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı

Aksi halde eylem
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Alayköy Sanayi bölgesinin ikinci etabında fabrika ve üretim yerlerini açan esnaf sorunlarla boğuşuyor. Yaşadıkları sorunlarla ilgili Diyalog’a konuşan esnaf, sıkıntıların yetkililere aktarıldığını ancak bir çözüme kavuşturulmadığını ifade etti. 
Esnaf, sorunların aşılmaması halinde kısa süre sonra eylem yapacaklarını açıkladı.
Bölgede kiralar, su, altyapı, güvenlik ile ilgili sorunlar olduğunu belirten Sanayi esnafı, yetkililere çalışmalar yapılması yönünde çağrıda bulundu. 
Bölge esnafı adına konuşan Tuygun Töre, sorunun çözüme kavuşmaması halinde sanayi bölgesi ikinci etap esnafı olarak ciddi eylemler başlatacaklarını söyledi. 

Bu haykırışa cevap alamadık
Tuygun Töre, esnafın üretim yapabilmek ve ürettiklerini satarak ayakta durmak için büyük bir mücadele içerisinde olduğunu ifade etti.
Verdikleri mücadelede devletten destek beklediklerini söyleyen Töre, bu desteği alabilmek adına arayış içerisinde olduklarını belirtti.
 Gerek Sanayi Dairesi gerek Çevre Dairesi gerekse Alayköy Belediyesi gibi yerlere sanayi bölgesinde yaşanan sıkıntıları nasıl çözülebileceği ile düşüncülerini aktardıklarını kaydeden Töre, bugüne kadar bu haykırışa cevap alamadıklarını söyledi. 
Alayköy Sanayi bölgesinin ikinci etabının kira bedellerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Töre, 1 dönümlük yer tutan kişinin 10 yılda 130 bin TL öderken birinci etapta yer tutan herhangi bir işletme sahibi 10 bin TL ödediğine dikkat çekti. Töre, yok oluşa doğru sürüklendiklerini söyledi.
Su sayaçlarının yeni bağlanmaya başlandığını söyleyen Töre, Alayköy’de sayaç bağlatmak isteyen kişilerin 750 TL gibi bir rakam öderken, Sanayi bölgesinin ikinci etabından Bin 500 TL alındığını vurguladı. 

Üretici de destek beklemektedir
Elektrik konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Tuygun Töre, sanayi elektriğinde indirim uygulanması üretim yapan esnafın yüksek fiyatlar altında ezilmemesi gerektiğine de dikkat çekerek yaşanan sıkıntılarla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve sonuç alamadıklarını yineledi. 
Yetkililerle gerekli görüşmeleri birçok kez yaptıklarını söyleyen Töre “Sorunlar çözülmezse eylem yapılacaktır. Başbakan köy ziyaretlerinde bizleri üretim kurtaracaktır diyor. Bilinen gerçek buysa üretici de destek beklemektedir. Umarım eylem gereği duyulmadan yaşanan sıkıntılara çözüm üretilir” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473