banner564

Al hurdayı  ver parayı

Mustafa Çelik ile Adil Erden, Kapalı Maraş’tan çaldıkları eski tabela ve kola şişelerini Kıbrıslı bir Rum’un aracına yüklerken suçüstü yakalandı

Al hurdayı  ver parayı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın kapalı Maraş bölgesine girerek, harabe halindeki dükkânların üzerinde bulunan “Coca Cola” ve “Nestle” yazılı eski tabelaların yanı sıra eski kola şişelerini çalıp Kıbrıslı bir Rum’a satan Mustafa Çelik ile Adil Erden tutuklandı. 
Olayın duyulması bölgede şok etkisi yarattı. Geçmişte daha çok kiliselerden çıkarılan ikonların ve kullanılmış ev eşyalarının satıldığını belirten bölge sakinleri, yıllardır kaderine terk edilen ölü kentin son kalıntıları olan tabelaların sökülerek satılmasını hayretle karşıladıklarını söylediler.

Zanlılar mahkemede

   Bu arada iki zanlı dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerinde 4 gün tutukluluk emri temin edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlıların, Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından, bir Rum şahsın aracına eski hurda tabelaları yükledikleri esnada suçüstü tespit edildiklerini söyledi. 
Konu tabelalarla beraber zanlıların tasarrufunda bulunan eski kola şişelerinin incelendiğini ve kapalı Maraş bölgesinden sirkat edildiğinin tespit edildiğini belirten Yücetürk, zanlıların 14 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında Kıbrıslı Rum bir şahsa para karşılığında tabela ve kola şişesi sattıklarının belirlendiğini ifade etti.

Evinden tarih fışkırdı
Zanlıların evlerinde de bir arama gerçekleştirildiğini belirten Yücetürk, zanlı  Mustafa Çelik’in evinde, 1960’lı yılların Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait pullar, milli piyango biletleri ve eski çatal kaşıkların bulunduğunu söyledi. Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirten Yücetürk, mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 4 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473