banner564

‘Al parayı sil cezayı

Ruhsatsız, sigortasız ve plakasız araç kullandığı için rapor edilen John Özdilaver, polise 100 dolar rüşvet teklif etti

‘Al parayı sil cezayı
banner598

 Suna ERDEN

Trafikte seyrüsefersiz, sigortasız, kayıtsız araç kullanırken yakalanan 34 yaşındaki John Özdilaver, kendisini tespit eden polise rüşvet teklif edince tutuklandı. 
İddiaya göre, Güzelyurt’ta gerçekleştirilen rutin trafik kontrollerinde zanlı Dilaver, Trafik Şubesi'nde görevli Polis memuru Hüseyin Kanat tarafından tespit edildi. Birçok evrakı eksik olan zanlıdan polise gelmesi istendi. Zanlı bu esnada polis memuruna, “Sana 100 dolar vereyim bırak beni” dedi. Polise rüşvet teklif eden zanlı suçuna suç eklerken gözlatına alındı. Zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak hakkında tutuklama emri alındı. 

100 dolar teklif etti
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, John Özdilaver’in 19 Temmuz 2018 tarihinde, saat 19.30 raddelerinde, Güzelyurt'ta, Kutlu Adalı Bulvarı üzerinde, Ford Fiesta marka aracı ile kayıtsız, sigortasız, seyr-ü sefersiz, muayenesiz ve plakasız şekilde kullandığını söyledi. 
Polis, zanlının o esnada Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şubesi'nde görevli Polis Memuru Hüseyin Kanat tarafından tespit edildiğini ve ileri işlem için Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne celp edildiğini söyledi. Polis, zanlının karakola celp edildiği sırada Kanat’a hitaben "Al bu 100 Doları da bırak beni gideyim Girne'ye" deyip 100 Amerikan Doları banknotunu uzatarak polise rüşvet teklif ettiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlının gözlatına alındığını, bahse konu 100 Amerikan Doları banknotun emare aldığını söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede inkar etti
Polisin iddialarına  karşın söz alan zanlı, “Parayı rüşvet için değil, cezama karşın vermek istemiştim” dedi.
Yargıç Cenkay İnan, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve hafta 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474