banner564

Alan da satan da hücrede

Narkotiğin Lefkoşa’da ele geçirdiği 42 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklu sayısı 8 oldu

Alan da  satan da  hücrede
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 42 gram uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma sürerken, tutuklu sayısı dörtten sekize yükseldi. Polis, yaptığı soruşturma sonucu suçla bağlantılı dört kişiyi daha tespit ederek gözaltına aldı. Mahkeme emri ile bir gündür tutuklu bulunan zanlılar Cemre Sağıroğlu, Ahmet Yusuf Aydönmez, Uğurcan Bük ve Turgut Şenol ile önceki gün gözaltına alınan zanlılar Özkan Dal, Feyzi Kaya, Kamil Yıldırım ve Abdurrahman Yayar dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Soruşturma genişledi
Soruşturmayı yapan polis, 7 Şubat tarihinde alınan bilgide bir pansiyonda kalan zanlı Cemre Sağıroğlu’nun tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduğunu öğrendiklerini belirterek, söz konusu adrese gittiklerini söyledi. Polis, pansiyon girişinde şüpheli görülen zanlı Ahmet Yusuf Aydönmez’in polisi görmesi üzerine elinde bulunan ve içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütünle karışık sarma sigarayı attığı esnada tutuklandığını belirtti. Polis, zanlı Aydönmez’in verdiği ifadede maddeyi 6 Şubat’ta zanlı Cemre Sağıroğlu’yla birlikte ortaklaşa 80 TL karşılığında Uğurcan Bük’den alıp içtikleri itirafında bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün kaldığı evde yapılan aramada 40 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu kaydetti.

Dört kişi daha tutuklandı
Polis, zanlı Uğurcan Bük’ün evinde ayrıca metal öğütücü ve hassas terazi de bulunduğunu açıkladı. Polis, zanlı Bük’ün verdiği ifadede maddeyi Turgut Şenol’dan aldığını itiraf ettiğini ve zanlı Turgut Şenol’un da mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis, Şenol’un evinde yapılan aramada ise yatak odasındaki yastığın altında iki gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını ifade etti. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada zanlı Abdurrahman Yayar’ın, 6 Şubat’ta Cemre Sağıroğlu’ndan 100 TL karşılığında bir miktar uyuşturucu madde aldığının tespit edildiğini kaydetti. Polis, yapılan sorguda 7 Şubat’ta Uğurcan Bük’ün, zanlılar Feyzi Kaya ve Kamil Yıldırım’a içinde uyuşturucu madde olan birer sigara verdiğinin de belirlendiğini ve tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. 

Polis üç gün daha istedi
Polis, ayrıca zanlı Uğurcan Bük’ün aynı gün Girne’de bulunduğu sırada 100 TL karşılığında Özkan Dal’a bir gram uyuşturucu madde verdiğinin de belirlendiğini söyledi. Polis, yine aynı gün Feyzi Kaya’nın evinde Turgut Şenol, Uğurcan Bük, Kamil Yıldırım’ın birlikte içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan üç dört sigara sarıp içtiklerini itiraf ettiklerini kaydetti. Polis, tutuklanan Feyzi Kaya’nın tasarrufunda yarım gram uyuşturucu madde bulunduğunu da belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474