banner564

110 ifade alındı

Nijeryalı Taomabwa Kenedy Dede’nin katil zanlıları mahkemeye çıkarılarak haklarında 7 gün ek süre temin edildi

110 ifade alındı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 29 Ocak 2018 tarihinde Çanakkale Göleti’nde öldürülmüş olarak bulunan Nijeryalı Taomabwa Kenedy Dede’nin katil zanlıları Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç. (K) , Onur Körkurt, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D. (K) dün ek süre talebiyle yeniden Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirildi. Zanlıların her birinin ayrı polis aracıyla mahkemeye getirildikleri görülürken, binanın arka tarafından içeri sokuldu.

Cinayetten sonra kıyafetlerini değiştirdiler
Güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada Adli Şube’de görevli polis müfettişi Erkan Yahat, olguları aktardı. Yahat,  zanlıların 29 Ocak 2018 tarihinde saat 21.45’te, Kennedy Taomabwa Dede’yi, bin TL’lik alacak yüzündenevinden zorla kaçırarak Çanakkale Göleti’ne götürdüklerini ve burada ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden olduklarını söyledi.
Zanlıların cinayetin ardından zanlı Nidai Şanlı’nın evine gittiklerini ve orada kıyafetlerini değiştiklerini anlatan Yahat, kıyafetlerin büyük bir kısmının bulunarak emare alındığını ancak zanlılardan Zekeriya Kurucu ile Ozan Körkurt’un kıyafetlerinin henüz bulunamadığını söyledi.

110 ifade temin edildi
Mesele kapsamında 110 kişiden ifade temin edildiğini belirten Yahat, zanlıların olayın ardından birçok telefon görüşmesi yaptıklarının tespit edildiğini, bu şahıslara ulaşarak ifadelerine başvuracaklarını aktardı. Mesele kapsamında aranmakta olan emarelerin ve alınacak olan tanık ifadelerinin olduğuna dikkat çeken Yahat, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların 7 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473