banner564

57 gündür konuşmuyor

Gazimağusa’da 11 Aralık 2017 tarihinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kundaklama olayının zanlısı Ali Demirbağ, hala ifade vermedi

57 gündür konuşmuyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 11 Aralık 2017 tarihinde İran uyruklu Ali Rasekh Foumani’nin yaşamını yitirmesine neden olan kundaklama ve cinayet olayı ile ilgili olarak tutuklu bulunan Ali Demirbağ dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkında 7 gün daha tutukluluk süresi alınırken, iki aya yakın bir süredir poliste tutulan Demirbağ’ın polise bilgi vermediği öğrenildi. Polisin, zanlının olay gecesi görüştüğü kişilerin peşinde olduğu belirtildi. 
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, 11 Aralık 2017 tarihinde Big Boss isimli işyerinin saat 03.55 sıralarında yanıcı madde dökülerek yakıldığını, bu esnada işyeri içinde bulunan 66 yaşındaki Alirıza Rasekh Foumani’nin gaz soluması ve yanarak öldüğünü belirtti.
Polis, ülke genelinde geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ve zanlı Ali Demirbağ’ın olayın meydana geldiği saatlerde Gazimağusa’da olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.  

7 gün daha hücrede
Zanlı Ali Demirbağ’ın aracının tekerlek izi ile olay yerinde bulunan tekerlek izinin bire bir uyuştuğunu belirten polis, olay gecesi giymekte olduğu elbiselerin de bulunduğunu ifade etti.
Zanlı Ali Demirbağ’ın, olay gecesi ve olaydan hemen önce, “Whatsapp” isimli program üzerinden, Türkiye’den birileri ile görüşme yaptığının belirlendiğini kaydeden polis, görüşme yaptığı kişilerin de mesele kapsamında aranmakta olan kişiler olduğunu söyledi. Polis, telefon dökümü inceleme sonuçlarının beklendiğini ifade ederek, mahkemeden ek süre talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının soruşturma maksatlı 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473