banner564

Alayköy’ün ihaleleri tamamlandı

Organize Sanayi Bölgesi Altyapı yatırımlarına devam ediliyor

Alayköy’ün ihaleleri tamamlandı
banner598
 Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Sanayi Dairesi’nin; sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek ve kaynakları rasyonel kullanarak sektörel kümelenmeye olanak sağlamak amaçlarıyla organize sanayi bölgelerindeki altyapı yatırımları devam ediyor. Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın yaptığı açılamaya göre, bu kapsamda, II.Etap Alayköy Organize Sanayi Bölgesi’nin telefon, su ve yol altyapı ihaleleri Merkezi İhale Komisyonu tarafından yapılarak çalışmalara başlandı. Ortalama 900 ile bin 200 metre kare alanlarında değişen toplam 127 parselden oluşan söz konusu organize sanayi bölgesi 180 bin metre kare alana yayılacak. 
Açıklamada 1.Etap Alayköy Organize Sanayi Bölgesi’nde olduğu gibi bu bölgede de ÇED raporu kapsamında sektörel kümeleşmeye olanak sağlanarak yerleşilmesine ve yatırım yapılmasına önem verileceği ifade edildi.
Diğer yandan 1. Etap Alayköy Organize Sanayi Bölgesi otopark yapım işleri projesi ihalesi de tamamlanarak yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.
60 günde tamamlanması öngörülen otopark Bölge Danışma Kurulu, sanayiciler ve Alayköy Belediyesi ile yapılan istişareler sonucunda şekillendi.
Her iki yatırımın ihale bedelinin KDV hariç 3 milyon 943 bin 681 TL 38 Kuruş olduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 06:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474