banner564

“Derviş Eroğlu desteklenecek”

Özgürgün, Nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP’nin tek gündemi olduğunu belirtti

“Derviş Eroğlu desteklenecek”
banner598
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek gündeminin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu desteklemek olduğunu söyledi. Özgürgün katıldığı bir televizyon programında, Derviş Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisi’nin onursal başkanı olduğunu vurgulayarak, Eroğlu’nun sağın da lideri olduğunu kaydetti. 
UBP’den yapılan açıklamaya göre, Eroğlu’nun uzun yıllar Ulusal Birlik Partisi’nin başkanlığını ve ülkenin başbakanlığını yaptığına dikkat çeken Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi’nin Eroğlu dışında bir alternatifi olamaz” dedi.
Hüseyin Özgürgün, adaylık kararının Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun vereceği bir karar olduğunu belirterek, “Biz de o kararı vermesi için elimizden gelen artıyı koyacağız. Aday olması için gereken her şeyi yapacağız. Bu çok net.Çünkü onun adaylığı bizim için çok önemlidir. Duruşu, devlet adamlığı, tecrübesi ve deneyimiyle bu işi götürebilecek bir liderdir” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanlığı bir liderlik işidir” diyen Özgürgün, “Lider seçeceksek, Ulusal Birlik Partisi’nin de, sağın da ve şu anda ülkenin de lideri durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza net desteğimizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı. Hüseyin Özgürgün, Eroğlu’nun aday olması gerektiğini ve aday olması için de ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 
Eroğlu’nun aday olmaması durumunun sonra düşünülecek bir husus olduğunu ifade eden Özgürgün, şu an için sadece Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun adaylığına odaklandıklarını söyledi.

Arabacıoğlu’nun istifası 
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasını da değerlendiren Özgürgün, bir bakanın istifasını başbakan yerine bir diğer bakana sunmasının “komik” olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı’na en fazla eğitim yılının başında ihtiyaç olduğunu kaydeden Özgürgün, “Bu dönemde istifa sanki de bu yükü kaldıramazmış gibi bir durum ortaya çıkardı” dedi.
“Nerede bir sıkıntı olsa bırakıp kaçacakmış gibi bir halleri zaten vardı” diyen Hüseyin Özgürgün, “Bu hükümetin ölü doğduğunu biz zaten kurulduğu günden beri söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474