banner564

“Algı yaratmaya yönelik”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, yapılan anketlere tepkili

“Algı yaratmaya yönelik”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, son zamanlarda yapılan bazı anketlerin algı yaratmaya yönelik yanıltıcı anketler olduğuna işaret ederek, halkın artık itibar etmediği söyledi. Akıncı, “Gerçek anket sokakta olandır... Gerçek anket 19 Nisan’da belli olacak” dedi.
Akıncı, 14 Ocak’ta düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Rotası gecesinde yaptığı “tüm adayların birlikte TV programlarında halkın karşısına çıkması” çağrısını yineleyerek, böylesi bir programın seçim sürecinde yurttaşların daha sağlıklı bir değerlendirme yapmasına katkı koyacağını kaydetti.
Kapalı Maraş’ın BM gözetiminde her iki toplumun yararına açılması görüşünü yineleyen Akıncı, geçmişte bunun olmasına ramak kaldığını ancak yeterli iradenin olmamasından ötürü gerçekleşemediğini söyledi. 

“Güçlü bir ekibim var”
Bir soru üzerine, seçim sürecinde birlikte çalıştığı 30 civarında akademisyen ve farklı disiplinlerden oluşan güçlü bir ekibi olduğunu anlatan Akıncı, göreve gelmesi durumunda bu ekibin zenginleşerek devam edeceğini söyledi. 
Akıncı, hangi siyasi görüş ya da partiden olursa olsun değer katmak ve katkı koymak isteyen herkese, halen Cumhurbaşkanlığı’nda görevde bulunanlar da dahil, Cumhurbaşkanlığı kapısının açık olacağını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473