banner564

Alissa şartlı serbest

10 gramı aşkın uyuşturucu operasyonu sonrasında Nancwat ile Mustafa tutuklandı

Alissa şartlı serbest
banner598
Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen yaklaşık toplam 10 gr 150 mg ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile ilgili olarak tutuklanan 3 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.    
   “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Shedi Nancwat Wuyepp ile Mustafa Güvenateş tutuklu yargılanmak üzere 35 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Alissa Trubachyova tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.
Tahkikat tamamlandı...
   Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlı Shedi Nancwat Wuyepp ile Alissa Trubachyova’nın tasarrufunda toplam yaklaşık 9 gr 150 mg ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Mustafa Güvenateş’in tasarrufunda ise yaklaşık 1 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, KKTC’de kaçak konumunda bulunan zanlı Wuyepp ile benzeri bir suçtan dolayı halen teminata bağlı bulunan ve buna rağmen benzeri suç işleyen zanlı Güvenateş’in 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, zanlı Trubachyova’nın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Wuyepp ile Güvenateş tutuklu yargılnacak...
   Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Shedi Nancwat Wuyepp ile Mustafa Güvenateş’in 35 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Hacımulla, öte yandan zanlı Alissa Trubachyova’nın ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine, 1 KKTC vatandaşının 80 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473