banner564

Alıyor, satıyor

Evine yapılan baskın esnasında uyuşturucu bulunarak tutuklanan David Phenson Jhon cezaevine gönderildi

Alıyor, satıyor
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda evinde uyuşturucu bulunarak tutuklanan David Phenson Jhon hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Zanlı dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Operasyon esnasında zanlının evdeki uyuşturucu maddeyi pencereden dışarı atmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı açıklandı.
Duruşmada zanlının evinde satışa hazır uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. Zanlının suçunu itiraf ettiği, bir miktar uyuşturucu satarak, 800 lira kazandığını beyan ettiği açıklandı. 
Soruşturmayı yapan polis, 3 Haziran 2021 tarihinde saat 11.00 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından alınan bilgide zanlının tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğu ve satışını yaptığının öğrenildiğini anlattı. 
Polis, aynı gün 15.45-16.05 saatleri arasında arama yapmak üzere David Phenson Jhon’un evine gittiklerini açıkladı. Polis, yapılan baskında zanlının foil kağıdı parçalarına sarılı 16 paket halinde satışa hazır vaziyetteki 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucuyu pencereden attığını ve emarelerin emare olarak alındığını anlattı. 
Polis, zanlının uyuşturucu maddeyi 2 bin 500 TL karşılığında aranan bir şahıstan aldığının tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlının uyuşturucunun bir kısmını satarak 800 lira kazandığını itiraf ettiğini açıkladı. 
Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının işlediği suçun ağır ceza mahkemesinin gündeminde olan suçlardan olduğunu ifade ederek, teminata bağlanmasını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474