banner564

Özel ekip iz peşinde

2 gizli tanığın, Lefkoşa’da eş zamanlı gerçekleştirilen 3 ayrı kundaklama ile ilgili isimlerini verdiği Evren Baysal, Eren Baysal ve Ozan Ögeyik tutuklandı, zanlılar suçlamaları reddetti

 Özel ekip  iz peşinde
banner598

Başkent Lefkoşa’da 19 Şubat sabahı, 3 ayrı noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve ülke genelinde büyük infiale neden olan kundaklamalarla ilgili 3 kişi tutuklandı.  King Oto, Opel Plaza ve Özmerhan Finans’ı kundakladıkları iddiasıyla polis tarafından mahkemeye çıkarılan Evren Baysal,  Eren Baysal ve Ozan Ögeyik, haklarındaki tüm iddiaları reddetti.

Mahkemeye yeminli şahadet veren polis ise, olayla ilgili iki tanığın ifadesi üzerine 3 zanlıyı tespit ettiklerini belirterek, “Zanlılardan Evren Baysal, tanıklardan birine suçunu itiraf etti” dedi. Olay gecesi kullanıldığına inanılan kiralık aracın da Evren Baysal’a verildiğini aktaran polis, özel ekip tarafından yapılan soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Tanıklar onların isimlerini verdi…
Haklarında soruşturma başlatılan 3 zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis,  zanlılar Evren Baysal,  Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’in 19 Şubat tarihinde meydana gelen “Kundaklama ve Kasti Hasar” meseleleriyle ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantıları olduğu şüphesi ile tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların polise ifade veren 2 tanık tarafından isimlerinin verildiğini, bu doğrultuda başlatılan arama neticesinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti. 

Evren Baysal suçunu itiraf etti…
Zanlı Evren Baysal’ın tanıklardan birine suçunu itiraf ettiğini de belirten polis, olay yerlerinden alınan kamera görüntülerinde kiralık bir aracın tespit edildiğini ve aracı kiralayan şahsın Vasvi Savaş olduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, Vasfi Savaş’ın başka bir meseleden tutuklu bulunduğunu ve yapılan sorgulamasında aracı zanlı Evren Baysal’a kullanması için verdiği yönünde ifadede verdiğini aktardı. 

Soruşturmayı özel ekip yürütüyor… 
Polis, 3 şahsın daha arandığını ve soruşturmanın kurulan özel ekip tarafından titizlikle yapıldığını belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlılar suçsuz olduklarını, olayla ilgili bağlantılarının bulunmadığını ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474