banner564

Alt geçit projesinin mağdur edeceği ileri sürüldü

Gönyeli’ye yapılması planlanan alt geçit projesinin, bazı bölge sakinlerini mağdur edeceği ileri sürüldü

Alt geçit projesinin mağdur edeceği ileri sürüldü
banner598
Pelin YÜKSELAY
Yıllardır Gönyeli’deYenikent Mahallesi Cebeci Sokak’ta hizmet veren Vedat Petrol İstasyonu, bölge yapılacağını iddia edilenalt geçit projesi yüzünden kapanma durumu ile karşı karşıya. İstasyon sahibi Vedat Benzinci, Gönyeli Belediyesi ile yaşadığı sıkıntıyı Diyalog muhabirine anlattı, yetkililere sorunun çözümü için ‘yardım’ çağrısı yaptı.
Benzinci, Gönyeli Belediyesi’nin Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunun Yenikent bölgesine geçişi ve trafiği rahatlatmak amacıyla alt geçit projesi bulunduğunu belirterek, projenin hayata geçmesiyle birlikte kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını savundu.
Mevcut projenin Vedat Petrol İstasyonu önüne 4 metre yüksekliğinde bir istinat duvarı öngördüğünü savunan Benzinci, şunları kaydetti: “Gönyeli Belediyesi’nin yol için projesi olduğunu biliyorduk. Gel zaman git zaman projenin bizim kapımızın önüne de denk gelecek şekilde, 750 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde bir istinat duvarı ön gördüğünü öğrendik. Projeyle ilgili detayları öğrenir öğrenmez, belediye ile irtibata geçtik. İlerleyen günlerde Belediye Başkanı Ahmet Benli de istasyonumuza gelip, yerinde incelemelerde bulundu. İşin garip tarafı bizim elimizde proje var ancak Belediye Başkanı bize projenin bizim elimizdeki gibi olmadığını, içimizin rahat olması gerektiğini söyledi. Ardından Karayollarından uzmanların da bulunduğu bir ortamda Belediye Başkanıyla bir araya geldik. O yemekte karayolu uzmanları Benli’ye projenin uygun olmadığını söyledi. O bölgeye çember veya ışığın daha uygun olacağı belirtildi. Ne yazık ki Ahmet Benli, toplantımızı terk etti.”

“İstasyonum kapanacak”
Bunun ardından Ulaştırma Bakanlığı ile de iletişime geçtiklerini anlatan Benzinci, sorunun çözümü için herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını kaydetti.İstasyonuna günde yaklaşık bin aracın girdiğini dile getiren Benzinci, bu projeyle istasyonun kapısına kilit vurması gerekeceğini belirterek, “Bu benim de ailemin de çöktüğü an olur” dedi.

Boranhan: Can güvenliğimiz sıfır olacak
Bölge sakinlerinden Erdinç Boranhanda duruma tepki gösterdi. Yolun geçeceği bölgede apartmanı bulunduğunu ve apartmanda ailesi ile birlikte yaşadığını belirten Boranhan“Evimin hemen yanında 4 metrelik istinat duvarı olacak. Bu durumda hani benim can güvenliğim?” diye sordu.  Evlerinin duvardan dolayı kapanacak olması bir yana can güvenliklerinin sıfıra ineceğini dile getiren Boranhan, insanca güven içerisinde yaşamak istediklerini vurguladı. Boranhan,belediyeyi projeden vazgeçmeye ya da projeyi değiştirmeye davet etti.

Gönyeli Belediyesi sessizliğini korudu
Konuyla ilgili Gönyeli Belediyesinden bilgi almak isteyen Diyalog muhabiri, telefon yoluyla ulaşmak için yetkilileri aradı ancak kimseye ulaşamadı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473