banner564

Amfi Tiyatro’da  müzik şöleni

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, SILA 4 grubu üyeleri ve bazı sanatçıların katıldığı Girne’deki konsere yoğun ilgi oldu

Amfi Tiyatro’da  müzik şöleni
banner598

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, SILA 4 grubundan Erdinç Gündüz ve Ferahzat Gürsoy'la birlikte 9’uncu Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında Girne Amfi Tiyatro’da sahne aldı.

Verilen bilgiye göre, müzikseverlerin büyük ilgisine sahne olan konser, Ali Hoca yönetiminde, Simge Akdoğu, İnci Moreket Alicik, Eril Cambaz ve Emre Pehlivan vokalistliğinde gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla birlikte izlediği konserde gerçekleştirdiği konuşmada, Kıbrıs Türk halkının içinden çıkan önemli değerlerin konserde buluştuğunu dile getirerek, konserin dinleyicilerinin hem duygulandığını hem de gururlandığını belirtti.
Büyük ilgi gören KKTC CSO ve SILA 4 konserinin ilk olarak 16 Nisan tarihinde gerçekleştiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, “İkinci konser için sabırsızlanıyordum… Şimdi yukarı çıkarken, içimden şu soruyu sormak geçti: ‘Üçüncü konser ne zaman ve nerede?” diye konuştu.
Sıla 4 üyeleri Erdinç Gündüz ve Ferahzat Gürsoy’un sahip olduğu Kıbrıs sevgisi ve müzik aşkı sayesinde bu konserlerin sona ermeyip devam edeceğine inanç belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, halk tarafından bu konserlerin devamının beklendiğine işaret etti.

Akıncı sanatçıları kutladı
KKTC CSO ve SILA 4’ün canlı yayınlandığını ve yurt dışında da izleyiciyle buluştuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, konseri izleyenlere güzellikler yaşatan Sıla 4 üyeleri Erdinç Gündüz ve Ferahzat Gürsoy’a, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti. Konuşmasının devamında Şef Ali Hoca yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarını, vokallerde yer alan solistler Simge Akdoğu, İnci Moreket Alicik, Eril Cambaz ve Emre Pehlivan’ı, konsere halk dansları ve işaret dili performanslarıyla katkı sağlayanları kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, konserde şarkılarıyla yaşamaya devam eden Sıla 4’ün yaşama gözlerini yuman üyeleri Aydın Kalfaoğlu, Raif Denktaş’ı ve bestekâr Kamran Aziz’i de sevgi, rahmet ve özlemle andı.

 Güngördü: Halkın içinden çıkan iki değer…”
Konserde konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, halkın içinden çıkan 2 önemli değer diye tanımladığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Sıla 4’ün Girne’de sanatseverlerle buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek konsere emek veren herkesi kutladı

Akıncı, Orçan ve Dwyer’i kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve sanatçı Paul Dwyer’i kabul etti.
Verilen bilgiye göre, Akıncı, Hayri Orçan ve Tatlısu Belediyesi'nin düzenlediği 14.Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ne katılmak üzere ülkeye gelen sanatçı Paul Dwyer’i kabulünde yatığı konuşmada, Tatlısu bölgesinin doğasının güzelliğine ve bölge insanının sıcak kanlılığına değindi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Tatlısu Belediye Başkanı Orçan’a çalışmalarında başarılar dilerken, konserlerinde Kıbrıs’ın sevilen parçalarını seslendiren Dwyer’inMağusa Limanı şarkısına eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473