banner564

Anı kartı takdim etti

Büyükelçi Kanbay dün, Siber, Özgürgün, Talat ve Eroğlu ile ayrı ayrı görüştü

Anı kartı takdim etti
banner598
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, dün, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti. Büyükelçi Kanbay dün ilk olarak Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi. Kabulde, Büyükelçi Kanbay tarafından Başkan Siber’e, içerisinde Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yıkılan duvarlarından bir parça da bulunan anı kartı takdim edildi. 
Görüşmede, Meclis çalışmaları ve müzakereler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 
Büyükelçisi Derya Kanbay’ın, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaretinde ise Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı darbe girişimi yanı sıra bölgesel sorunlar ve Kıbrıs sorunu ele alındığı bildirildi.
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay’ın dün üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da ziyaret etti. Kanbay, Eroğlu’na 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM’nin yıkılan duvarlarından bir parçayı içeren anı kartını takdim etti. 
Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, 2017’nin felaketlerin yaşanmadığı, terörün bittiği bir yıl olması dileğinde bulundu.
Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu, terörist saldırıların ve sorunların üstesinden geleceğini söyleyen Eroğlu, “Umarım, Kıbrıs’ta da düşündüğümüz anlamda bir anlaşma olur” dedi.
Kanbay’ın dünkü son durağı Başbakan Hüseyin Özgürgün oldu. Kıbrıs müzakere süreci ve güncel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinin de yapıldığı görüşmede, Büyükelçi Derya Kanbay, Başbakan Özgürgün’e, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM)  yıkılan duvarından bir parçayı içeren anı kartını takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474