banner564

Ankara’dan net mesaj

Özersay ile görüşen Çavuşoğlu: "Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğini ve güvenlik endişelerini karşılayan bir çözüm modeli için ortak çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi

Ankara’dan net mesaj
banner598

 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya gelerek Kıbrıs meselesinde gelinen aşamayı değerlendirdi.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter'da yaptığı paylaşımda, "KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'la Kıbrıs meselesinde gelinen aşamayı değerlendirdik. Kıbrıs Türkünün siyasi eşitliğini ve güvenlik endişelerini karşılayan bir çözüm modeli için ortak çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Bilgin ile görüşerek Doğu Akdeniz bölgesindeki doğal gaz arama faaliyetlerini değerlendirdi.
Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları aktardı:
“KKTC olarak verdiğimiz ve bundan sonra verebileceğimiz ruhsatlar temelinde TPAO’nun bizim adımıza yürüttüğü çalışmaları, kazı faaliyet programını ve bugüne değin yapılan çalışmalarda elde edilen verilere dayalı analizleri değerlendirdik. Doğu Akdeniz bölgesinde kimsenin inkar edemeyeceği haklarımızı fiili olarak da hayata geçirmek için çalışmalarımızı ileriye taşıyoruz. Bu yaklaşımımız özellikle doğal gaz rezervleri açısından bu kaynakların bizim gibi bir diğer ortağı olan Kıbrıslı Rumlarla işbirliği yapılması konusundaki duruşumuzu dışlamıyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474