banner564

Ankara’ya mesaj

Arıklı, Ercan’daki eylemi, ‘Türkiye’den randevu almak için oynanan bir tiyatro’ olarak niteledi

Ankara’ya mesaj
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Erhan Arıklı, Hava Trafik Kontrolleri Sendikası’nın önceki akşam Ercan Havaalanı’nda başlattığı ve hükümet tarafından askıya alınan grev niteliğindeki eylemi “Türkiye’den randevu almak için oynanan bir tiyatro” olarak niteledi.

Arıklı, “Hükümet orada bir tiyatro oynamıştır. Ercan’da yapılan eylemin Türkiye medyasına yansıması sağlanmış ve böylece Ankara’nın dikkati çekilmek istenmiştir. Bu algı operasyonuyla randevu koparılmaya çalışılıyor” iddiasında bulundu.
Partiden verilen bilgiye göre, YDP önceki akşam Karşıyaka köyünde toplantı gerçekleştirdi. YDP kitle toplantılarına dün de Esentepe’de devam etti.
Toplantıda konuşma yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, hükümetin sıkıntıların altında kaldığını ve ezildiğini savundu. 
Ciddi tasarruf tedbirleri alınması, piyasanın ucuzlatılarak halkın alım gücünü artırılması gerektiğini kaydeden Arıklı, “Hükümetin bunu yapamıyor. Çünkü hükümetin güç odaklarının çıkarlarına dokunacak gücü de yok, niyeti de yok” ifadelerini kullandı. 

Sendikalara düşmen değiliz ama…
Arıklı, YDP’nin sendikalara düşman olmadığını hatta ek mesai konusunda sendikalara hak verdiğini de söyleyerek, “Tasarrufu sadece çalışandan beklemek yanlıştır. Tasarruf, en tepeden başlamalı ve yüksek kazanç sahibi olan herkesi sarmalıdır. Siz başka kesimlere dokunmadan sadece çalışanın haklarına dokunursanız elbette sendikaları karşınızda bulursunuz. Mesela niçin örtülü ödeneklerinizdeki parayı bütçeye iade etmeyi düşünmüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473