banner564

Rezalet

Gazimağusa limanında bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çekrken yakalanan 70 yaşındaki Mehmet Besimoğlu, para karşılığında casusluk yaptığını itiraf etti

Rezalet
banner598

 Suna ERDEN

   Canbulat Müzesi’nin surları üzerine çıkarak Gazimağusa Limanı içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada suçüstü yakalanan 70 yaşındaki Mehmet Besimoğlu’nun, para karşılığında Rum tarafı için casusluk yaptığı öne sürüldü. Yakalanacağını anlayınca fotoğraf makinesinin hafıza kartını yutmaya çalışan Besimoğlu bunu başaramadı.
   Uzun süre kuzeyde ve güneydeki inşaatlarda çalışan ve şu an emekli olan Besimoğlu, polise verdiği ifadede Kıbrıslı Rum bir şahıs için para karşılığında askeri birliğin fotoğraflarını çektiğini itiraf etti. Zanlının, söz konusu Rum ile yaptığı telefon görüşmeleri tespit edilirken, evinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu, fotoğraf makinesi ve laptop bulundu.
   Mehmet Besimoğlu, dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mehmet Besimoğlu’nun, 28 Ağustos 2018 tarihinde saat 11.00 sıralarında Mağusa Surlariçi’nde Canbulat Müzesi’nin surlarına çıkıp, dijital fotoğraf makinesiyle Mağusa Limanı’nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada yakalandığını söyledi. 
   Polis, zanlının tasarrufundaki dijital fotoğraf makinesinin içinde, askeri araçlar ve personelin fotoğraflarını çektiğinin belirlendiğini açıkladı. Zanlının askeri birliğin fotoğraflarını bir Rum’a vermek için çektiğini itiraf edip, bu konuda gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, zanlının Rum hattının olduğunu ve Rum şahısla yaptığı telefon görüşmelerinin belirlendiğini açıkladı.
   Zanlının evinin arandığını ve birçok cep telefonu, dijital fotoğraf makineleri ile laptopun bulunarak emare alındığını belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıs olduğunu söyleyerek, zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473