banner564

Silah ve para bulundu

Gazimağusa’da gerçekleştirilen operasyonda daha önce birçok olaya karışan Ömer Ocak, Yaşar Ocak ve Ali Ocak kardeşler ile Pakistanlı bir şahıs yakalandı

Silah ve para bulundu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa Devlet Hastanesi yakınlarında, önceki gece düzenlenen operasyon sonucu Beretta marka kanunsuz tabanca ile 8 adet canlı mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında Ömer Ocak, İsmet Sezener, Ali Ocak ve Pakistan uyruklu Juvi İslam gözaltına alındı.    
   Gözaltına alınan zanlılardan Ali Ocak’ın abisi olan Yaşar Ocak’ın, operasyonun ardından Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek, görevli polis memuruna, “Kardeşimi serbest bırak, yoksa seni mahvederim” dediği ileri sürüldü. Yaşar Ocak’ta meselede bağlantılı olabileceği şüphesi ile gözaltına alındı. Polis 5 zanlıyı da dün mahkeme huzuruna çıkardı.

Yol kenarında duruyorlardı
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, 28 Ocak 2018 tarihinde, saat 23:30 sıralarında, Gazimağusa Devlet Hastanesi yakınlarında, Narkotik Şube ekiplerinin yol kenarında şüpheli olarak duran 2 aracın yanında kontrol maksatlı durduğunu söyledi. 
   Zanlılardan Juvi İslam’ın polisi görünce kaçmaya çalıştığını, diğer zanlılar Ömer Ocak, İsmet Sezener ve Ali Ocak’ın ise araçta tespit edildiğini aktaran Doğan, yapılan arama sonucu Beretta marka kanunsuz tabanca ile 8 adet canlı mermi ele geçirildiğini belirtti. İslam’ın kaçtığı yönde, düşürdüğü çantayı ele geçirdiklerini ve içerisinde 12 bin TL nakdi para bulunduğunu belirten Doğan, zanlıların gözaltına alındığını söyledi.

Polisi tehdit etti
Mahkeme huzurundaki zanlı 5 Yaşar Ocak’ın ise Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gelerek, operasyonu gerçekleştiren polis memurlarından birine,“Ben çocuk değilim, kardeşimi serbest bırak yoksa seni mahvederim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu aktaran Doğan, Yaşar Ocak’ın da mesele ile ilgili bağlantısı olabileceği ihtimali olduğundan gözaltına alındığını söyledi. Doğan, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Müne Gündüz, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474