banner564

Halk travma yaşıyor

Vatandaşın alım gücünün kalmadığını söyleyen Sucuoğlu, hükümetin 23 maddelik ekonomik çözüm önerisini eleştirdi:

Halk travma yaşıyor
banner598

 UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, sekiz ayda halkın alım gücünün kalmadığını söyledi. Sucuoğlu, 23 maddelik sözde ekonomik çözüm önerisi kararı alan hükümetin maalesef KDV indirimleri ile halkı değil tüccarı düşündüğünü savundu. 

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki siyasi, ekonomik, küresel gelişmeler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik, politik, siyasi ve jeopolitik durumu neticesinde Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında maalesef sene başından günümüze gelinceye kadar yaklaşık yüzde 60’a varan değer kaybı yaşadığını belirtti.
Temmuz sonu Devlet Planlama Örgütü’nün verilerine göre enflasyonun % 14,64 olarak gerçekleştiğini dile getiren Sucuoğlu, ilk altı ayda kamu çalışanlarının brüt maaşlarına % 12,11 oranında, asgari ücretliye ise brüt % 10,7 oranında artış verildiğini kaydetti.
“KKTC Devleti’nin yürütmesinden sorumlu 4’lü koalisyon hükümeti yaşanan bu yıkıcı ekonomik kriz neticesinde maalesef dağınık-savruk ve yönetimsel zafiyetler göstermektedir. Bunun neticesinde, halkımız gerçek anlamda hem ekonomik hem de psikolojik bir travma ile karşı karşıyadır. Hâlbuki ülke gerçekleri ile bağdaşan daha yapıcı ve her sektör paydaşları ile birlikte hareket edip, bu yaşanan krizden çıkmanın yolları hızla alınmalıydı” ifadelerini kullanan Sucuoğlu, alınan her kararın panik-telaş halinde alındığından ötürü kararların geri çekilmesine veya tartışılmasına sebebiyet verildiğini ve hükümete olan güvenin yerle bir edildiğini ileri sürdü.
Sucuoğlu, yaşanan krizin daha da derinleştiğini, hükümet etmenin verdiği sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. 

“Randevu krizi”
“Haftalardır gündemdeki sıcaklığını koruyan anavatan ile “randevu” krizi sizin acemiliğinizden ve devlet yönetim ciddiyetsizliğinizden ötürü maalesef iki ülke arasındaki Ana-Yavru ilişkisini zedelemiştir” diyen Sucuoğlu, 2016-2018 TC-KKTC “Yapısal Dönüşüm Programı” çerçevesinde 8 ayın sonunda hükümetin hiçbir reforma imza atmadığını, Türkiye Cumhuriyeti’nden ülkeye verilen kredi ve hibe miktarlarını bile ülkeye kazandıramadıklarını ileri sürdü.
Hükümet olarak arkasına sığındıkları “döviz krizi” söyleminin de halk nezdinde haklı çıkarmayacağını iddia eden Sucuoğlu, “7 Ocak 2018 seçimlerinden önceki söylemleriniz maalesef icraat noktasında sizi sınıfta bırakmıştır” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 6 yıl Önce

Sen git ben geleyim.Sonra bana oy verenlere, eş dost akrabalara develetin olanaklarını açayım. Bu zihniyet bitti. Bir an önce yeniden yapılanmalı. Başkanlık sistemi ve iki meclis getirilmeli. KKTC parası basılmalı. Para istikrarı sağlanıp yabancı para dolaşımı yasaklanmalı.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473