banner564

Besim: A-B-C planları var

Hastanelerin acil servisleri çalıştı, sağlık ocaklarında mesai sonrası hizmetler durdu 

Besim: A-B-C planları var
banner598

    Ek mesai yapmama eylemi sağlıkta sıkıntıya neden oluyor. Sağlık Bakanı Filiz Besim, sıkıntıyı en aza indirmek için dün gün boyu toplantılar yaptı.

    Hastane Başhekimleri ve başhemşirelerde toplantılar yapan Besim, personelin tasarruflu kullanılabilmesi için hastanelerde bazı servislerin birleştirildiğini açıkladı.
   Diyalog’a konuşan Besim, “Acil, 112 ve yoğun bakımda sıkıntımız yoktur. Bunlar dışında kalan servislerde de birleştirmeler yaptık” dedi.
   Girne Akçiçek Hastanesi ve Cengiz Topel Hastanelerinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çeken Besim, Mağusa ve Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastaneleri için de çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Besim, “Hastaların mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapacağız. A-B-C planlarımız mevcuttur” dedi.
   Sağlık ocaklarında mesai sonrasında sıkıntı yaşanacağını belirten Besim, “Lefkoşa’daki Trenyolu polikliniği çalışacak ancak Güzelyurt’taki sağlık ocağı mesai sonrasında çalışmayacak. Yenierenköy’de de mesai sonrasında icapçı hekim olacak” diye konuştu. 

Tıp-İş: Hastaneler boş kalmayacak

    Tıp-iş Başkanı Dr. Ahmet Varış da  Diyalog’a yaptığı açıklamada hastanelerde görev yapan hekimlerin  servislerini boş bırakmayacak şekilde kendi düzenlemesini yapacağını kaydetti. 
“Bazı sağlık ocakların elzem olmayan yerlerde ek mesai yapmama noktasına geçtik” diyen Dr. Varış, sağlığın bir bütün olduğunu sadece doktor ya da sadece hemşirenin görev almasıyla sıkıntıların aşılamayacağı uyarısında bulundu.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 6 yıl Önce

Bence en boş bakanlık, sağlık bakanlığı.Yapılması gereken de bütün hastanelerin özelleştirilmesi, GSS kurulması vatandaşın sağlık tedavi ve bakım faturasının ödenmesi olmalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474