banner564

Anlaşmanın şartı

Konuk Kamu-Sen heyetini kabul eden Başbakan Özgürgün, “Türkiye’nin garantisi, iki kesimlilik ve eşitlik kırmızıçizgilerimiz” dedi

Anlaşmanın şartı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Memur Sendikası’nın (Memur-Sen) davetlisi olarak adada bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabulde, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ve Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu da hazır bulundu. 
Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de sendikal faaliyetlerin en güçlü şekilde serbestçe devam ettiğini anlattı.
KKTC’nin olası bir çözüme tüm kurumlarıyla hazır olduğunu, anlaşmaya gidilmeyecekse KKTC’nin yoluna devam edeceğini ifade eden Özgürgün, henüz bir anlaşmaya varılamadıysa bunun Kıbrıslı Rumlar ve Yunanlardan kaynaklandığını ifade etti.
Görüşmelerin devam ettiğine işaret eden Özgürgün, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi, iki kesimlilik ve Kıbrıs Türk halkının kurucu eşit ortaklığının vazgeçilemez kırmızıçizgiler olduğunu belirtti. 
Kamu-Sen Başkanı Koncuk da kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.
Koncuk, KKTC’nin daha iyi noktalara gelmesi adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474