banner564

Annenin feryadı

Trafik kazasında kaybettiği kızı Figen Arkın’ın tabutunu başının üzerinde taşıdı

Annenin feryadı
banner598

Çiğdem AYDIN

 

   Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda meydana gelen feci trafik kazasında, arkadaşları Ayşe Hadımcı Candemir ve  İmge Kozok ile birlikte hayatını kayeden Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğretim görevlisi Figen Arkın, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

  Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Figen Arkın’ın tabutunu başında taşıyan annesi Fatma Arkın’ın feryatları, cenazeye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

   Acıların en büyüğünü yaşayan anne Fatma Arkın, “Meleklerimin kanatlarını kırdılar, adalet istiyorum, kızım seni canavar aldı, düğün yapacaktım ben sana, gelinlik yerine kefen giydin...” diye ağıt yaktı.

 

“Bırakın kızımın kokusunu duyayım”

 

   Cenaze törenine katılan Figen Arkın’ın sevenleri gözyaşlarına boğulurken, acılı anne bir an bile tabutun yanından ayrılmadı. Kendisini teselli etmek isteyenlere ise “bırakın kızımın kokusunu duyayım, bırakın acısını yaşayayım” ilbet sözleriyle cevap verdi.

   Yüreği yanan anne, cenaze namazının ardından kızının tabutunu başının üzerinde, en önde taşıdı. Tören boyunca, yaşananlara feryat eden acılı anne “Hiç bir suçları yoktu, üç fidanımız da gitti. Gitti yavrum, meleğimin kanatlarını kırdılar, adalet istiyorum, üç gün sonra yollarda gezmesinler” dedi.

    Figen Arkın’ın cenazesi, İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazın ardından, büyük bir konvoyla, Girne Çatalköy mezarlığına götürüldü. 38 yaşındaki Figen öğretmen, gözyaşları arasında, duarla Çatalköy mezarlığında toprağa verildi.

   Cenazeye, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bazı milletvekilleri ve eski bakanlar da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474