banner564

Ara bölgede miting var

1 Mayıs İşçi Bayramı, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da kutlanıyor

Ara bölgede  miting var
banner598
İşçi sınıfının 8 saatlik iş günü mücadelesinin simgesi olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bugün Kıbrıs’ta da kutlanıyor.
İşçi Bayramı nedeniyle, bu yıl da sendikaların organizasyonuyla ara bölgede yine iki toplumlu miting düzenleniyor.
Aralarında Dev-İş, BES, PEO, Koop-Sen ve KTOEÖS’ün de bulunduğu Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği ortak miting, Çetinkaya Sahası’nda saat 19.00’da başlayacak. 
Mitinge KKTC’den katılacaklar saat 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanarak kortej yürüyüşü ile ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’na gidecek.
Mitingde Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek ve PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis konuşma yapacak; Sol Anahtarı grubu da şarkılar seslendirecek.


Siber: Emeğin değeri içselleştirilirse…
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, emeğin değeri gerçek anlamda önemsenip içselleştirildiği ve hak, adalet ilkesiyle paylaşımcı olunduğu sürece yaşam kalitesinin yükseldiğini kaydetti.
Meclis Başkanı Sibel Siber, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Siber, mesajında dünyada arzu edilen barış kültürünün yerleşmesi, savaşların ve göçlerin son bulmasının da yine karşılıklı haklara ve emeğe saygı ile mümkün olduğunu vurguladı.

Alanlı işçileri kutladı
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile bazı çalışma alanlarını ziyaret etti.
Meclis Başkan Yardımcısı Alanlı, ziyaretlerinde sohbet ettiği işçilerin bayramını kutladı. 

Saner: Mevzuat AB’ye uyarlanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması, aynı zamanda demokratik bir şekilde örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması yönündeki çalışmaların süratle devam edeceğini vurguladı.
Bakan Saner, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Bakanlığının çağdaş bir çalışma yaşamının sağlanabilmesi ve bu alandaki mevzuatın Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlu hale getirilmesine yönelik yasa çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Bay-Sen: Dayanışma sürecek
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) , BRTK çalışanları ile tüm emekçilerin, 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’nı kutlayarak emek sömürüsünün ortadan kalktığı bir gelecek diledi.
Bay-Sen tarafından yayımlanan mesajda, “Halk adına haber alma ve yayma başta olmak üzere kültürümüzü yaşatma ve yansıtmak için yılın 365 günü çalışan BRT emekçileri, ülkedeki tüm emekçilerle dayanışma içinde olmaya devam edecektir” denildi.


1 Mayıs mesajları
Öte yandan, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle siyasi partiler ve örgütler mesajlar yayımlamaya devam ediyor.
Mesajlarda, çalışanların bayramı kutlanırken sorunlara ve taleplere de yer verildi. 
1 Mayıs dolayısıyla: Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Merkez Komitesi, Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Başkanı Mehmet Davulcu, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen), Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Basın-Sen, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdoğan Belediyesi piknik düzenliyor
Akdoğan Belediyesi yarın piknik alanında 1 Mayıs pikniği düzenleyeceğini bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, piknikte çocuklar için zıp zıp, küçükler ve büyükler için çeşitli oyunlar ve yarışmalar ve tombala çekilişi gerçekleştirilecek.
Pikniğe tüm halk davet edildi. 

Foto 1 MAYIS (ARŞİV)

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473