banner564

Çözüme katkı İşte böyle!

Rum Yönetimi; İsrail, Yunanistan ve Mısır’la gerçekleştirdiği ‘üçlü stratejik anlaşmaları’ şimdi Ürdün ve Lübnan ile geliştirmek istiyor

Çözüme katkı İşte böyle!
banner598
 Rum Yönetimi, çözüm olacağı gerekçesiyle  KKTC’nin herhangi bir konuda ileri adım atmasına engel olurken, diğer yandan ‘üçlü stratejik’ anlaşmalar yapmaya devam ediyor.
   Yapılan anlaşmaların çözümden sonra da geçerli olacağını her fırsatta dile getiren Rum Yönetimi’nin, Yunanistan, İsrail ve Mısır’la yaptığı ‘Ortak Savunma Anlaşmaları’na şimdi Ürdün ve Lübnan’ı da dahil etmek istediği bildirildi.
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın ortak hareketle, Ürdün ve Lübnan ile yapılacak üçlü işbirliğine yönelik temaslar başlatacağını doğruladı.
   Fileleftheros gazetesine açıklamalarda bulunan Hristodulidis, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Lübnan’ın, Haziran ayında, Dışişleri Bakanlığı genel müdürleri düzeyinde Atina’da bir araya geleceklerini ve ardından bakanların da geleceğini söyledi.
   Hristodulidis, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın, bu görüşmenin sonrasında önce Lübnan’ı, ardından da Ürdün’ü birlikte ziyaret edeceklerini ve bu görüşmelerde, ortak ilgi alanlarındaki konularla AB’yi ilgilendiren konularda görüş alışverişi yapacaklarını belirtti.
   Habere göre Hristodulidis, Orta Doğu’daki ortaklıkların yanı sıra, AB ülkeleriyle de işbirliği yapma arzusunda olduklarını ifade etti.

Üçüncü tur ihale

   Hristodulidis, doğal gaz konusunda ise üçüncü tur ruhsat ihalesine 24 Mart’ta çıkıldığını, 120 günlük süre olduğunu ve bu sürenin sonunda, gelecek tekliflere göre, 6 ay içerisinde Rum Bakanlar Kurulu’nca karar üretileceğini söyledi.
     Rum Hükümeti’nin hedefinin ve arzusunun, ihaleye, uluslararası alanda çok sayıda katılımcının ilgi göstermesi olduğunu kaydeden Hristodulidis, daha önceki ihalelerde de yoğun bir uluslararası ilgi olduğunu anımsattı.

Türkiye’ye ağır tehdit

   Gazeteye açıklamasında Türkiye’ye de mesaj gönderen Hristodulidis, “Türkiye’ye, Kıbrıs sorununda eğer çözüme gitmezse gerçek bir bedel ödeyecek” dedi.
   Hristodulidis, daha önce de söyledikleri gibi, Türkiye’nin, “işgalin yasa dışılığını ve/veya Kıbrıs’ta insan haklarının ihlal edildiğini tanımak zorunda kalacak olmasından dolayı”, Kıbrıs sorununda çözüm istemediğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 09:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayram Güney.
Bayram Güney. - 8 yıl Önce

Pasifliğimizden haklı durumdan haksız duruma onu bırak ufacık yarım bir devletin tehditlerine bırakıldık.
Nerede o koca dev Türkiye.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474