banner564

Yeşilçam unutulmadı

Gönendere Köyü, kültür ve sanat etkinliğinde Göksel Arsoy’u ağırladı

Yeşilçam unutulmadı
banner598
Melin DOBRAN
Serdarlı Belediyesi ile Gönendere Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle dün 4. Gönendere Kültür ve Sanat Etkinliği yapıldı. Etkinliğe konuk olarak katılan Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızı Göksel Arsoy, Sinema ve Kültür Evi’nin açılışını yaptı. 
Yeşilçam filmlerinin afiş sergisini gezen Arsoy, hem duygulandı hem de mutlu anlar yaşadı.
Göksel Arsoy’un etrafını saran ziyaretçiler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta yarıştılar. 
Diyalog muhabirine konuşan Göksel Arsoy “bunca yıl sonra unutulmamak çok güzel birşey. Kıbrıslılar beni çok duygulandırdı”dedi.
Etkinlikte hellim böreği, üzüm sucuğu, köfter, palüze, şamişi, lokma, el makarnası, çörek, pastelli, pilavuna, köy ekmeği ve gözleme yapıp satan esnaf, satışların iyi gittiğini söyledi. Vatandaşlar, Kıbrıs ürünlerini tadarak, kültürünü bir kez daha benimsedi.

Esnaf ne dedi..??

Cemaliye Büyükadam:
“Ben festivale Çatoz’dan katılıyorum. Kültürümüzü yaşatmak için sürekli olarak festivallere geliyorum. Etkinlik oldukça güzel geçti. Buğday kaleminden sele ve sepet yapıyorum. Halkın ilgisi yoğun. Güzel satış yaptım. Festivali düzenleyen ve Kıbrıs’a özgü ürünleri tanıtmamız için bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum.”

Ayşe Oben
“Festival için el makarnası, lokma, şamişi, herse ve pastelli hazırladım. Satışlarımız iyi gitti. Köyümüzü temsil etmek için festivale katıldım. Kıbrıs ürünleri ve yiyecekleri bu sayede bilmeyenlere de tanıtılıyor. Halkımız oldukça ilgi gösteriyor.”

Ahmet Özdirenli
“Satışlarımız güzel gitti. Festivale yoğun ilgi var. Beklediğimiz kalabalık da geldi. Festival için içi dolu, kayık pasta, bulgur köftesi, hellim böreği ve bidda badadez hazırladık. Kıbrıs’ımızın ürünlerini tanıtmaktan gurur duyuyoruz.”

Naciye Sümbül
“Kendi ürünlerimiz olan pastelli, pilavuna, içi dolu, zeytinyağı ve limonatayı satışa sunduk. Halkın ilgisinden memnunuz. Bu tür festivaller herkesin kaynaşmasını ve kültürün yaşatılmasını sağlar. Satışlarımız iyi gitti.”

Ayşe Kutbay
“Festivale olan ilgi oldukça güzel. Bugün için hellimli, zeytinli, çitlembikli bitta ve pekmez hazırladık. Beklediğimiz kalabalığı ve ilgiyi gördük. Özellikle köye ait olan kendi el emeklerimizle bir şeyler sunmaya çalıştık. Vatandaşımız da sağ olsun bizi destekledi.”

Foto Altı: 
Göksel Arsoy, Gönendere kültür ve sanat etkinliğinde yapılan konuşmaları dikkatle dinledi.

Etkinliğe birçok sanatçının yanısıra, siyasi parti temsilcileri de katıldı 

Geleneksel El Sanatları’mızda önemli bir yer tutan kalbur ustası büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473