banner564

Aracı üzerine sürdü

Kumyalı kardeşler arasında 4 yıl önce başlayan ‘mal kavgası’; Audi ve BMW marka Jeep’lerle yüzyüze çarpışma noktasına kadar ilerledi

Aracı üzerine sürdü
banner598
Teoman TURAN
Ülkenin tanınmış işadamlarından Hasan Kumyalı, Ahmet Kumyalı ve Ergün Kumyalı kardeşler arasında 4 yıl önce başlayan mal kavgası ilginç bir hal aldı.  Aralarında mal paylaşımı yüzünden sürekli tartışma çıkan ve 4 yıl önce mal paylaşımı için hukuk davası açan Hasan Kumyalı, Ahmet Kumyalı ve Ergün Kumyalı önceki gün yine birbirine girdi. Mahkemelik olan üç kardeş dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada aktarılan bilgilere göre, Girne’de önceki gün saat 16.30 sıralarında yaşanan olayda, Ecevit Caddesi, Hirondel Çemberi civarında trafikte karşılaşan Ahmet Kumyalı ile Ergün Kumyalı kardeşler kavgaya tutuştu. 
Biri Audi marka jeep ,diğeri BMW X 6 marka jeep araçla trafikte seyreden Kumyalı kardeşler, araçlarını birbirlerinin üzerine sürdü. 

Kardeşler ikiye bölündü
Ahmet Kumyalı, Audi marka aracıyla kardeşinin aracının sol ön kapısına vurup hasara neden olurken, Ergün Kumyalı ise araçtan inip hakaret etmeye başladı. Trafikte araç düellosu ile başlayan daha sonra sözlü kavgaya dönüşen tartışmaya üçüncü kardeş Hasan Kumyalı da katıldı. Ergün Kumyalı’nın tarafında olan Hasan Kumyalı da Ahmet Kumyalı’ya hakaret etti.

Askıda benzer davaları var
Yaşanan kavganın ardından üç kardeş polis tarafından gözaltına alındı. Kardeş zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, Kumyalı kardeşlerin “Kasti hasar, hakaret ve şiddet tehdidi” suçlarından tutuklandığını, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek teminata bağlanmalarını talep etti. Polis, ayrıca zanlıların benzer kavgalardan dolayı askıda olan birçok davaları olduğunu da belirtti.

Üçü de yurtdışına çıkamayacak
Mahkeme, üç zanlının da yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, 3’er bin TL nakit teminat yatırmalarına ve birer kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474