banner564

Araştırma derinleşti

Ercan - Gaziköy anayolu civarında bulunan kadın cesedinin kime ait olduğu henüz belirlenemezken, polis bazı kanıtlara ulaştı

Araştırma derinleşti
banner598

Suna ERDEN

Ercan - Gaziköy anayolu üzerindeki bir tarlada önceki gün bulunan ceset ile ilgili otopsi yapıldı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gerçekleştirilen otopside kesin bir sonucu varılamadı. Cesedin bir kadına ait olduğu belirtilirken, ölüm zamanı ve ölüm şekli ile ilgili bir sonuca varılamadığı belirtildi.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, “Ercan - Gaziköy anayolu üzerinde, yoldan yaklaşık 20-30 metre içerde, battaniye ve poşete sarılı olarak bulunan cesede yapılan otopside, cesedin bir kadına ait olduğu tespit edildi. Kadının ölüm zamanı ve ölüm şekli ileri tetkikler sonucu belirlenecek. Kimlik tespit çalışmaları sürüyor” denildi.

Ceset olay yerine sonradan atıldı
Öte yandan cesedin 2017 yılının Ekim ayından beridir kayıp olan Vietnam uyruklu 40 yaşındaki Dam Thı Hop’a ait olduğu öne sürülürken, polisin ceset ile ilgili henüz bir uyruk tanımlaması yapamadığı öğrenildi.
Elde edilen bilgilere göre, cesedin en fazla 5-6 aylık olduğu ve sonradan Ercan - Gaziköy anayolu civarına atıldığı belirtildi. Cesedin bulunduğu noktanın Meriç Köyüne 2 kilometre uzaklıkta olduğu, aylarca önce oraya atılmış olsaydı fark edileceği kaydedildi. Öte yandan polisin olay yerinde yaptığı incelemede zaman aşımına uğramış bazı deliller bulduğu, olay yerindeki izlerden cesedin en fazla bir hafta önce olay yerine atıldığı tahmin ediliyor.

DNA söyleyecek
Bu arada cesedin kayıp olan Dam Thı Hop’a ait olabileceği ihtimalide değerlendirilirken, eğer öyle ise bir yılı aşkın süredir kayıp olan kadının bir yerde tutulmuş olabileceği, sonradan ölmüş veya öldürülmüş olduğu ve cesedin bir süre başka bir yerde muhafaza edildikten sonra olay yerine atılmış olabileceği düşünülüyor.
Polisin olay ile ilgili incelemesi sürerken, cep telefonu, parası ve kişisel bazı eşyaları poliste olan Dam Thı Hop’a ait DNA örnekleri ile cesetten alınan örneklerin analiz edileceği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474