banner564

Birleşik Kıbrıs’a destek

Barış Gücü’nün yeni komutanı Avustralyalı kadın General Cheryl Pearce oldu

Birleşik Kıbrıs’a destek
banner598

   Birleşmiş Milletler (BM ) Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın, geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen bir törenle, UNFICYP’in yeni kadın komutanı, Avustralyalı Tümgeneral Cheryl Pearce’i karşıladığı bildirildi.

Alithia gazetesine göre törende yaptığı konuşmada, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs hedefine değinen Spehar, UNFICYP’te herkesin, Pearce’ın saflarına katılmasından ötürü mutlu olduğunu söyledi.
   Pearce’a hitaben yaptığı konuşmada “Barış Gücü mensuplarının 180 kilometre uzunluğundaki ara bölgede istikrarın korunması için çalışırken, ortaya konan hedeflere ulaşılmasına dair çabalarda oynayacağı kritik bir rol bulunduğuna” işaret eden Spehar, “bunun Kıbrıs’ta kalıcı bir barışa ulaşılması açısından kendileri için hayati bir önem taşıdığını” ifade etti.
   Bu amacın misyonun başladığı gündeki amaçla aynı olduğunu da dile getiren Spehar, herkesin paylaştığını bildiği tek bir hedef bulunduğunu, bunun ise Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi vizyonu olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474