banner564

‘Arkadaşıma canım feda’

İki yıldır hazırlık sınıfını geçemeyen Ozan Başkan’ın yerine sınava giren ve gözetmen tarafından yakalanan Gazi Can İlkin, mahkemelik oldu

‘Arkadaşıma  canım feda’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) eğitim gören ve 2 yıldır hazırlık sınıfını geçemeyen arkadaşı Ozan Başkan’ın imdadına yetişmek isteyen Gazi Can İlkin isimli öğrencinin bu iyi niyeti kendisine pahalıya mal oldu.
“Arkadaşıma canım feda” diyerek Ozan Başkan’ın nüfus cüzdanına kendi resmini yapıştırılmasına izin veren ve sınava giren İlkin, öğretim görevlisinin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Okul yönetiminin olayı polise bildirmesinin akabinde tutuklanan iki arkadaş dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Başkan ve İlkin, mahkeme tarafından teminatla serbest bırakıldı. 

Başkan, 2 yıldır hazırlıkta okuyordu…
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Şükrü Hafız, 2014 yılından bu yana hazırlık sınıfında okuyan zanlı 1 Ozan Başkan’ın 15 Haziran 2016 tarihinde nüfus cüzdanına zanlı 2 Gazi Can İlkin’in resmini yapıştırarak sahtelediğini söyledi.
Hafız, Başkan’ın sahtelediği kimiği, kendisinden daha başarılı durumda olan ve üst sınıfta okuyan zanlı 2 Gazi Can İlkin’e vererek kendi yerine hazırlık yeterlilik sınavına girmesini sağladığını aktardı.
 
Öğretim görevlisi kül yutmadı
Zanlı 2 Gazi Can İlkin’in konu nüfus cüzdanı ile Ozan Başkan’ın yerine sınava girmeye çalıştığı esnada öğretim görevlisi tarafından fark edildiğini belirten Hafız, polise yapılan şikayet sonucu zanlıların tutuklandığını anlattı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Hafız, mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile zanlıların serbest bırakılmasını talep etti.

3’er bin TL ödediler
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 3’er bin TL nakdi kefalet ödemeleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Yargıç Hazal Hacımulla zanlılardan Ozan Başkan’ın haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması yönünde bir karar verirken, zanlı 2 Gazi Can İlkin lehinde KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474