banner564

Arkadaşını bıçaklayan Sanusi cezaevine gönderildi

Yemek pişirmek amacıyla evine gelen arkadaşını bıçaklayan Nijerya uyruklu Sanusi, teminatı yatıramayınca cezaevine gönderildi

Arkadaşını bıçaklayan Sanusi cezaevine gönderildi
banner598
Başkent Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesindeki evine yemek pişirmek için misafir olarak gelen Nijeryalı Daniel Archibong’un  önce başına vantilatör ile vurup ardından bıçaklayan üniversite öğrencisi Nijeryalı Waheed Olaosebikan Sanusi dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın zanlının etki edeceği kısmının tamamlandığını ifade edilerek teminata bağlanması talep edildi. Fakat zanlı mahkemenin öngördüğü 5 bin TL nakit parayı yatıramayınca cezaevine gönderildi.
Polis, 23 Ağustos Cumartesi saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda evindeki gaz ocağı bozulduğu için Waheed Olaosebikan Sanusi’ninTaşkınköy’deki evine misafir olarak giden Nijeryalı Daniel Archibong’un, vantilatör yüzünden çıkan kavgada yaralandığını söyledi. 

Çantasını aldı evden ayrıldı...
Polis, kavgada zanlı Sanusi’nin ,Archibong’un kafasına vantilatör ile vurduğunu ,ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Archibong’un vücudunun çeşitli yerlerine gelişi güzel vurarak yaraladığını ifade etti. Archibong’un bu esnada balkona kaçtığını ancak zanlı Sanusi’nin peşinden giderek bıçakla saldırısına devam ettiğini kaydeden polis, zanlının olaydan sonra sırt çantasını alarak evden koşarak kaçtığını söyledi. Olaydan sonra kayıplara karışan zanlının 25 Ağustos sabah saatlerinde Lefkoşa Terminal Bölgesinde polis tarafından gözaltına alındığını ve aynı gün mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edeceği kısmının tamamlandığını ifade etti. Polis, üniversite öğrencisi Nijerya uyruklu zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. 

Teminata bağlandı, ancak...
Mahkeme zanlıyı ileride yargılanmak üzere tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Yurt dışı çıkış yasağı, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması ve 5 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile serbest bırakılan zanlı nakit para bulamayınca cezaevine gönderildi. Zanlı mahkemenin öngördüğü 5 bin TL nakit parayı yatırıncaya kadar cezaevinde kalacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474