banner564

Arkası gelecek

Yıldırım’da bir eve ‘FETÖ’ baskını düzenlendi, biri polis 4 kişi tutuklandı

Arkası gelecek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yıldırım köyünde düzenlenen FETÖ operasyonu sonucu biri polis memuru 4 kişi tutuklandı. Emine Göbekçi isimli kadının evine düzenlenen operasyon sırasında ambar olarak kullanılan odada FETÖ’nün propaganda niteliğindeki 62 kitap ile 34 adet vcd ele geçirildi.
Polis ekipleri, derinleşen soruşturma kapsamında, polis memuru Abdullah Köse ile eşi Fadime Köse, Emine Göbekçi  ve Tarkan Bay tutukladı. Emine Göbekçi, evindeki kitapları polis memuru Andullah Köse’nin getirdiğini söyledi.

4 zanlı da mahkemeye çıkarıldı…
Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar, Emine Göbekçi, Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay, dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Meselenin tahkikat subayı olan polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran, mesele ile ilgili olguları mahkemeye aktardı. Zanlı 1 Emine Göbekçi’nin Yıldırım köyünde ikamet etmekte olduğu evde bir polis ekibi tarafından yapılan arama sonucunda, evin ambar kısmında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, KKTC’de de terör örgütü ilan edilmiş olan FETÖ-PYD terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu ve propaganda niteliğinde 40 adet kitap ile Fetullah Gülen’in kaleme almadığı ancak aynı niteliği taşıyan 22 adet kitap bulunduğunu söyledi. Yine aynı ikametgah içerisinde 34 adet propaganda niteliğinde vcd ele geçirildiğini anlatan Dalkıran, zanlı 1 Emine Göbekçi’nin aynı gün Polis Müdürlüğü’ne celp edildiğini söyledi.

Kitaplar Abdullah Köse tarafından kendisine verilmiş
Zanlı 1 Emine Göbekçi’nin bir gönüllü ifade verdiğini ve konu kitapların zanlı 2 polis memuru Abdullah Köse tarafından 2017 yılı Şubat ayı içerisinde, yani FETÖ’nün KKTC’de yasadışı terör örgütü ilan edilmesinden sonra bir koli içerisinde getirilerek ambar içerisine konulduğunu ve aynı ambarın, kendisinden önce ikametgahta kiracı olarak kalan zanlı 4 Tarkan Bay’ın da tasarrufunda olduğunu ve Abdullah Köse ile Tarkan Bay’ın ambara kilit taktırdığını söylediğini aktardı.

Tarkan Bay Ercan’dan ‘bay bay’ diyecekti
Zanlı 2 Abdullah Köse’nin 10 Ağustos 2017 tarihinde saat 01.00 sıralarında, Yıldırım’da bulunan ikametgahında tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Dalkıran, zanlının, kitapların kendisine ait olduğunu kabul ettiğini ancak Emine Göbekçi’ye kitapları kendisinin verdiğini reddettiğini ifade etti. Zanlı 4 Tarkan Bay’ın da dün Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapacağı sırada tespit edildiğini anlatan Dalkıran, zanlının, kitaplardan haberi olmadığını, FETÖ ile alakasının olmadığını ve nur cemaati üyesi olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Diğer zanlıların evlerinde de kitaplar bulundu
Zanlı 2 Abdullah Köse ile zanlı 3 Fadime Köse’nin birlikte kaldığı ikametgahta yapılan arama sonucunda 2 adet içerisinde evraklar bulunan çanta, 1 adet ekranı kırık tablet ve el yazısı olan ajandalar bulunduğunu anlatan Dalkıran, zanlı 2 Abdullah Köse’nin görev yaptığı birimde yapılan arama sonucunda da 1 adet dizüstü bilgisayar ile 2 adet flash belleğe el konulduğunu söyledi. Zanlı 4 Tarkan Bay’ın Lefkoşa’da bulunan ikametgahında ise FETÖ propagandası yapan 2 kitap, nur cemaati hakkında bilgilerin bulunduğu bazı kitaplar ile bilgisayarın emare olarak alındığını anlatan Dalkıran, zanlı 3 Fadime Köse’nin mahkemeye gelmeden hemen önce bir gönüllü ifade verdiğini sözlerine ekledi.

Soruşturma devam ediyor
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığına vurgu yapan Dalkıran, alınacak olan ifadelerin ve incelenecek olan emarelerin olduğunu belirterek, mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474