banner564

YDP’nin yol haritası

Erhan Arıklı,yavru vatan söylemini şiddetle reddettiklerini, Türkiye’ye bağımlı bir ekonominin sürdürülemeyeceğini savundu

YDP’nin yol haritası
banner598
YDP Heyeti köy gezileri kapsamında önceki akşam Sadrazamköy’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk halkının yıllardan beri kötü yönetildiğini, zengin kaynakların fakir bekçisi konumuna düşürüldüğünü, üretmeden tüketen bir halk haline getirildiğini ve Türkiye'nin yardımları ile ayakta duran ve en kötüsü de bunu kanıksayan bir siyasi yapı oluştuğunu söyledi.
Arıklı, akıllı bir strateji ile değerlendirildiğinde en fazla 3 yıl içinde kendi ayakları üzerine duran bir ekonomik yapıya kavuşulabileceğini ve Türkiye'nin yardımlarına ihtiyaç kalmadan daha dik daha gururlu ve daha bağımsız bir ülke haline gelinebileceğini belirtti.
“Hem Türkiye'nin yardımları ile karnımızı doyuracak hem de bağımsız politikalardan bahsedeceğiz. Bu mümkün değil” diyen Arıklı, önce KKTC’yi ekonomik olarak Türkiye'ye bağımlı olmaktan kurtarmak gerektiğini söyledi.
“Bize kimse yavru muamelesi yapmasın. 43 yaşında yavru olur mu? Türk Devletleri içerisinde Türkiye'den sonra en yaşlı ikinci devletiz. Yavru muamelesi görmek bizim politikacıların işine geliyor. Çünkü yavru demek, birileri tarafından beslenen aciz bir yapı demek. Her yıl Türkiye’den milyarlar alıyor, bunun karşılığında Türkiye'ye küfür ediyoruz” diye konuşan Arıklı, diklenmeden dik durmanın yolunun ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini ve bunu sağlayacak tek parti olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473