banner564

“İzolasyonlar kaldırılmalı”

Eide’ye mektup yazan Meclis Başkanı Siber, izlenmesi gereken yola halkın karar vereceğini söyledi

“İzolasyonlar kaldırılmalı”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, görevinin sona ermesi nedeniyle, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel DanışmaıEspenBarthEide'ye mektup gönderdi.
Meclisten yapılan açıklamaya göre, mektubunda en önemli BM parametresi olan adada eşit haklara sahip iki toplumun varlığı esasına uygun davranılmadığını belirten Siber, Kıbrıs Türk halkının demokratik yapısını yok saymanın, kurumlarıyla iletişim kurmaktan kaçınılmasının fayda yerine zarar verdiğini vurguladı.
Rum tarafının siyasi eşitlik konusundaki olumsuz tavrına uluslararası toplumun bu ilişki şekliyle çanak tuttuğunu ifade eden Siber, bugünden sonra bu tutumun değişmesi için çalışılması ve izolasyon ile Kıbrıslı Türklere uygulanan her türlü engellemelerin kalkması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Siber, mektubunda, sürecin tüm umutlara ve çabalara rağmen bir çözümle sonuçlanamadığını, bundan sonrası için, bugüne kadarki müzakere süreçleri ve sonuçları da değerlendirilerek, izlenmesi gereken yol ile ilgili halkın bir karar vereceğini ifade etti.
Başkan Siber, adada bulunacak çözüm formülünün adı ne olursa olsun barışı, güveni ve huzuru içinde barındıran ve her iki toplumun varlığına ve siyasi eşitliğine saygılı, yaşayabilir bir çözüm olmasının en büyük arzuları olduğunu belirtti.

“İzolasyonların çözüme katkısı yok”
Siber, mektubunda ülke siyasetçisine, sporcusuna, sanatçısına, iş insanına ve kısaca halka uygulanan izolasyon ve her türlü engellemelerin BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile de bağdaşmadığını ve bu izolasyon ve ambargoların adil olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs sorununun çözülmesine de hiçbir katkısı olmadığının artık görülmesi gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473