banner564

Aşam: Bu kavga bitmez

Emek-İş, CAS çalışanlarının durdurulmasını protesto için uyarı grevi yaptı

Aşam: Bu kavga bitmez
banner598
İbrahim DİRAN
Emek-İş, 15 Cyprus Airways Services(CAS) çalışanının sendikal toplantıya katıldığı için işten durdurulduğu gerekçesiyle dün, Ercan Havalimanı’nda uyarı grevi yaptı.
Sendika, işten çıkarılan 15 kişinin işe geri alınması ve çalışanlar için şirketle toplu iş sözleşmesi yapılmasını talep ediyor.
Sendika yetkilileriyle eylem sırasında ayak üstü sohbet yapan CAS Genel Müdürü Fikret Çavuşoğlu, 15 kişinin “yetersiz bulunduğu” için işten çıkarıldığını söyledi.
Emek-İş üyesi onlarca CAS çalışanları, Ercan çemberinde toplanıp, Ercan Havalimanı Terminal Binası önüne, daha sonra da CAS idari binasına yürüdü. 
Eylemciler yürüyüşte “Toplu İş Sözleşmesi Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğiz” yazılı pankart taşıdı ve “Diktatör Devlet İstemiyoruz” sloganı attı. Eylemciler, CAS Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyelerini istifaya çağırdı.
Emek-İş’in üye olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu(Dev-İş) Genel Başkanı Hasan Felek, 28 Kasım’da CAS’ta yaşanan işten durdurulmaları ve toplu iş sözleşmesi hakkının tanınmamasını bir eylemle protesto ettiklerini anımsattı.
Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam basın açıklamasında, gelişmeleri diyalog yoluyla çözmek için, CAS Genel Müdürü, Yönetim Kurulu, kurumun bağlı olduğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Başbakan ile görüşme talebinde bulunduklarını ancak muhatap alınmadıklarını da ileri sürdü.
Aşam, “Durdurulan iş arkadaşlarımız işlerinin başına dönmeden ve Anayasal hakkımız olan Toplu İş Sözleşmemiz imzalanmadan bu kavga bitmez. Ve yine açık söylüyoruz, işten çıkarılan emekçi kardeşlerimiz işlerinin başına dönmediği sürece hiçbir yeni istihdam bizleri çiğnemeden veya zindanlarınıza atmadan asla işbaşı yapamaz, yaptırmayız” dedi.
Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek ile Emek-İş Başkanı Koral Aşam, CAS idari binasında CAS Genel Müdürü Fikret Çavuşoğlu ile ayaküstü bir görüşme de gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473