banner564

‘Asayiş Kurulu’ şart oldu

7 yıldır ülkede kaçak olarak yaşayan Nijeryalı Ukonse’nin üzerinden 19 santimlik bıçak çıktı

 ‘Asayiş Kurulu’ şart oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Şüpheli hareketleriyle Gazimağusa polisinin  dikkatini çeken ve üzeri aranan Nijerya uyruklu Ukonse Robert’in cebinden 19 santim uzunluğunda bıçak çıktı. Polis karakoluna götürülerek sorgulanan Ukonse bıçağı ‘iş icabı’ taşıdığını söyledi.
   KKTC’de 7 yıldan beri kaçak olarak yaşadığı ortaya çıkan Ukonse, mahkeme emriyle cezaevine gönderilirken, gittikçe artan suç olaylarından rahatsızlık duyan vatandaşlar, tüm bölgelerde denetimleri başlatacak bir  ‘Asayiş Kurulu’ oluşturulmasının şart olduğuna dikkat çekti.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Metin, zanlının 7 Mayıs 2017 tarihinde, saat 23.30 sıralarında, Gazimağusa’da, sokakta yürüdüğü esnada, şüpheli görülerek üzerinde arama yapıldığını söyledi.

2010 yılından beri kaçak yaşıyor
Polis, yapılan aramada zanlının ağız uzunluğu 8, toplam uzunluğu ise 19 cm uzunluğunda bıçağı kanunsuz olarak tasarruf ettiğinin belirlendiğini söyledi.
Zanlının, ülkemizdeki yasal statüsünün 2010 yılının Nisan ayında bittiğini ve o tarihten bugüne kacak olarak KKTC’de kaldığının tespit edildiğini anlatan Metin, soruşturmanın bittiğini aktardı.

Sınır dışı edilecek
Metin, zanlının sınır dışı edilmesi için işlemlerin başlatılacağını ifade etti ve zanlının işlemler tamamlanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı, “Bıçağı iş icabı taşıyorum” demekle yetindi. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474