banner564

Aşkı için  sınırı aştı

Rum kızı Tamara ile evlenen ve eşi hamile kalınca yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçan Murat Gargınsu, iki yıl sonra geri dönerek polise teslim oldu

Aşkı için  sınırı aştı
banner598

 Suna ERDEN

Beraberlik yaşadığı Rum sevgilisi Tamara Pasanidi ile evlendikten sonra uyuşturucu suçundan çıkış yasağı bulunduğu için 2 yıl önce Güney Kıbrıs’a kaçan Murat Gargınsu dün sabah Lokmacı Sınır Kapısı’na gelerek polise teslim oldu. Eşi Pasanidi ile birlikte olmak için güneye kaçan ve 2 yıl sonra polise teslim olan zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. “Askeri yasak bölge ihlali ve mahkeme emrine riayetsizlik” suçlarından teminat duruşmasına çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eşi mahkeme önünde bekledikleri zanlıya sıkı sıkı sarılarak ağladı. Tamara ve Murat çiftinin 9 aylık bir kız çocuğu sahibi olduğu öğrenildi.

Eşi hamile kalınca kaçtı
Zanlıyı duruşmaya çıkaran polis, Murat Gargınsu’nun 2015 yılında uyuşturucu suçundan dolayı 50 bin TL’lik kefalet senedi ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, ancak zanlının o dönem Rum tarafındaki eşinin hamile olması nedeniyle 2016 yılı Şubat ayında Lokmacı Kapısı civarından Güney Kıbrıs’a kaçtığını söyledi. Zanlının dün sabah Lokmacı Kapısı’na gelerek teslim olduğunu kaydeden polis, Gargınsu’nun ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. Polis, zanlının Rum tarafından eşi ve 9 aylık bir kızı olduğunu, anne ve babasının ise KKTC’de bulunduğunu, kendisinin TC vatandaşı olduğunu ifade ederek teminat talep etti.
Yargıç Rauf Kürşad, daha önceki teminat şartının etkili olmadığını ifade ederek, bu kez iki kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile teminata bağladı. Zanlının yurt dışına çıkışı da yasaklandı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474