banner564

Askıda 3 davası var

Uyuşturucu suçundan tutuklanan iki öğrenciden sabıkalı olan Nadir Hassan cezaevine gönderildi

Askıda 3 davası var
banner598

 Lefkoşa’da Gönyeli’de ihbar üzerine düzenlenen operasyonda tutuklanan Muhammed Saaded ile ona uyuşturucu maddeyi verdiği tespit edilen Nadir Hassan Marzouk hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar teminat talebiyle dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Duruşmada olayı aktaran polis, 6 Haziran 2018 tarihinde alınan ihbar üzerine Gönyeli’de bir apartmanda yapılan aramada zanlı Muhammed Saaded’in üzerinde 2 gram hintkeneviri uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, zanlının tutuklanmasının ardından vermiş olduğu ifadesinde, maddeyi zanlı Nadir H. Marzouk’tan aldığını söylediğini, bunun üzerine zanlı Marzouk’un da tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı. 

Benzer suçları var
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Muhammed Saaded’e, “ uyuşturucu alma ve tasarruf” zanlı Marzouk’a da, “uyuşturucu verme ve tasarruf” davası getirildiğini kaydetti. Polis, zanlı Saaded’in Suriye uyruklu, üniversite öğrencisi olduğunu ve davalarını kabul ettiğini belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Marzouk’un da Mısır uyruklu ve öğrenci olduğunu, davalarını kabul etmediğini kaydeden polis, zanlının benzer suçları, askıda olan 3 davası olduğunu ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkemei zanlı Saaded’in 4 bin TL nakit teminat yatırması şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Zanlı Marzouk ise 45 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473