banner564

Beyni yok ediyor

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Bonzai satışı yapan sanığa sert eleştiriler getirdi

Beyni yok ediyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gerçekleştirilen karar oturumunda sentetik cannabionid türü uyuşturucunun insan sağlığına yönelik etkilerine değinildi. Uyuşturucu satarak para kazanan sanık Musulla Thomas Reuben hakkında verilen kararda bonzai türü maddenin etkilerine değinen ağır ceza mahkemesi, beyin hasarına yol açtığını, iç organlarda ciddi hasarlara neden olduğunu, uyuşturucunun uyuşukluk yaptığını ve bunun hem insanların iş yaşamlarına hem de sosyal yaşamlarına etki ettiğini kaydetti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “50 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu verme ve tasarruf” suçlarından yargılanan Musulla Thomas Reuben ile ondan uyuşturucu satın aldığı tespit edilen Ö.Ş. isimli sanık hakkındaki davada karar açıklandı. Ö.Ş. denetimli serbestlikten yararlanırken, uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen sanık Rueben hapse mahkûm edildi. 

Okul masrafları için satıyordu
Kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, sanıkların 13 Ocak 2018 tarihinde Haspolat’ta düzenlenen operasyonda tutuklandığını, operasyonda sanığın Ö.Ş. isimli şahıs ile birlikte aynı evde yakalandığını söyledi. Soytaç, Ö.Ş.  isimli şahsın sanık Reuben’den uyuşturucu satın almak için söz konusu adreste olduğunu belirlendiğini kaydetti. Soytaç, yapılan soruşturmada sanık Reuben’in,  Ö.Ş ve birçok kişiye uyuşturucu sattığının belirlendiğini ifade etti. Sanığın 2017 yılında uyuşturucu suçundan yargılanıp, denetimli serbestlik hakkından faydalandığını ancak bu süre içerisinde tekrar suçu işlediğini kaydeden Soytaç, sanığın okul masraflarını karşılamak için uyuşturucu sattığını söylediğini ifade etti. 

İnsanları bataklığa sürükledi
Soytaç, sanığın sırf bu nedenle birçok kişiyi zehirlediğini ve bataklığa sürüklediğini belirterek, ayrıca sanığın sattığı uyuşturucunun bonzai olduğunu, beyin hasarına da neden olan bu uyuşturucu türünün çok tehlikeli olduğunu dile getirdi. Yargıç, bu hususun da ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini, sanığın daha önce denetimli serbestlikten yararlandığını, yeniden yararlanmak istediğini ancak uyuşturucu satıcılarının bu yasadan yararlanma hakkı olmadığını söyledi. Yargıç, sanığı yargılandığı davalardan 2 yıl süreyle hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Yargıç, sanıktan uyuşturucu satın alan Ö.Ş.’nin ise denetimli serbestlik talebini yerinde bulduklarını ve 1 yıl süreyle denetimli serbestlikten yararlanma hakkı verdiklerini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474