banner564

‘Başka çarem yoktu’

Alacaklı olduğu gerekçesiyle İsmet Doğan’ın boğazına bıçak dayayıp, eşyalarını gasp etmekle suçlanan Yılmaz Deveci mahkemeden özür diledi

‘Başka çarem yoktu’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da alacak verecek meselesi silahlı soyguna dönüştü. İddialara göre parasını kumarda kaybettiği için sokaklarda kalan İsmet Doğan’ı evine alıp, geri alacağı vaadiyle ona borç para veren Yılmaz Deveci, kandırıldığını anlayınca çılgına döndü. 
Deveci, 20 gün boyunca evinde kalan Doğan’ın eşyalarını alıp pansiyona yerleşmesi üzerine parasını alamayacağını anladı. Deveci, yanına arkadaşı Hakan Tomris’i alarak, Doğan’ın kaldığı pansiyonu bastı. Bıçak zoruyla Doğan’ın eşyaları ile 300 TL parasını alan Deveci, “Paramın geri kalan kısmını getir, eşyalarını al” dedikten sonra olay yerinden ayrıldı. Şikâyet üzerine Deveci ile Tomris gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı. İki zanlı hakkında ağır ceza öngören “Silahlı soygun, korkutmak amacıyla silah taşıma, darp” suçlarından soruşturma başlatılırken, zanlı Deveci, “Başka çarem kalmamıştı” diyerek savunma yaptı.

Bıçağı boğazına dayadı
Olayı soruşturan Polis Memuru Hamza Tarman, 11 Haziran 2018 tarihinde, saat 19:00 sıralarında, Lefkoşa’da Girne Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Başkent Pansiyonu’nun 21 numaralı odası içerisinde Yılmaz Deveci ve Hakan Tomris’in aralarında alacak verecek meselesi bulunan İsmet Doğan ile tartıştıktan sonra zanlı Deveci’nin yanındaki bıçağı Doğan’ın boğazına dayadıktan sonra ona ait bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet cep telefonu, para cüzdanını ve içerisinde bulunan 300 TL parayı, pasaportunu ve banka kartlarını alıp olay yerinden ayrıldıklarını söyledi. İki zanlının pansiyondan ayrıldıktan sonra Doğan’ın peşlerinden gittiğini, zanlı Deveci’nin yine bıçağı sallayarak, “Parayı getir, eşyalarını al” dediğini kaydeden polis, zanlı Deveci’nin Lefkoşa’da Tomris’in ise Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tutuklandığını kaydetti. Soruşturmanın sürdüğünü, bıçağın henüz bulunamadığını kaydeden polis, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Evime aldım, günlerce baktım
Mahkeme zanlıların iki gün tutuklu kalmasına karar verirken, söz alan zanlı Deveci, “ İsmet Doğan sokaklarda kalıyordu. Öyle tanıştık. Tüm parasını kumarda kaybetmişti. Evime götürdüm.20 gün baktım, para verdim. Hatta cep telefonumu dahi satıp parasını kullandı. Param gelince geri veririm dedi ama eşyalarını alıp evden ayrıldı. Ben de son çare bunu yapmak zorunda kaldım” dedi. Tomris ise arkadaşının eşyaları alması için yardım istediğini ancak bıçak çekince geri durduğunu, uçak biletini ise 10 gün önce aldığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474