banner564

Asrın Projesi konuşuldu

Bakan Dinçyürek Ankara’da üst düzey temaslarda bulundu

Asrın Projesi konuşuldu
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Ankara’da Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüştü.
Veysel Eroğlu görüşmede asrın projesi olarak adlandırılan KKTC Su Temin Projesi'nin maliyetinin yaklaşık 1,5 milyar lira olduğunu söyledi.
1974 Barış Harekatı sırasında yedek subay olduğunu anımsatan Eroğlu, "Hakikaten 1974 Harekatı çok önemliydi. Kıbrıs Türk'ünün kurtuluşu için elzemdi. O zaman ben de asker olmaktan dolayı gurur duyuyorum" diye konuştu. 

Dinçyürek: Bize çok büyük katkılar sağlayacak
Hakan Dinçyürek de Türkiye'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, 1974 öncesinde Kıbrıs'ta doğduğunu, 1974 öncesi ve sonrasını yaşayan biri olduğunu anımsattı.
Dinçyürek, şöyle devam etti:
"Şu anda ise KKTC'yi tekrar yeniden yapılandıracak, can verecek başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendilerin büyük bir vizyonu ve asrın projesi olarak adlandırılan su projesinin artık hayata geçeceği sayılı günler içerisindeyiz. Bu asrın projesi olarak adlandırılan su projesi, bizleri hem yaşam kalitesi, hem sosyo ekonomik yapının güçlendirilmesi adına, tarımın güçlendirilip çeşitlendirilmesi adına çok büyük katkılar sağlayacak bir projedir."
Hakan Dinçyürek, "Hem ormanlarımız, hem su projesi, hem de işbirliği halinde yürüttüğümüz projelerde son durum ve ileride işbirliğiyle birlikte atabileceğimiz adımları planlamak için buradayız" ifadesini kullandı.

Güllüce ile de biraraya geldi
Ankara’da temaslarda bulunan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile de görüştü.  Türkiye ile KKTC ilişkilerinin her alanda geliştirildiğini belirten Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "KKTC'nin güvenlik ve istikrarını kendi güvenlik ve istikrarımız olarak görüyoruz" dedi. Güllüce, Bakanlığın yapılanması ve yürüttüğü çalışmalara da değindi.


Arınç kabul etti
Öte yandan,  Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Ankara ziyareti kapsamında Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kabul edildi. Türkiye Başbakanlık Merkez Bina’da heyetlerarası gerçekleşen görüşmede KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile Müşavir Nazmiye Çelebi de Bakan Dinçyürek'e eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474