banner564

Atalay: Dualar  karşılık bulacak

Kur'an'da ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi idrak edilecek

Atalay: Dualar  karşılık bulacak
banner598

 Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, bugün idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Atalay mesajında şöyle dedi:
“10 Haziran 2018 Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece Kur'an'da ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz.
Kadir Gecesi; insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, Müslümanlar için bir hayat rehberi olan Kur'an-ı Kerimin indiği gecenin adıdır. Adalet, huzur ve güvenin bütün evrene yayıldığı bu gece, yapılan duaların kabul edildiği, tövbelerin karşılık bulduğu, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi içerisinde yer alan çok kıymetli bir gecedir.
Dünyanın çeşitli yerlerinde eza ve cefa gören, evini, yurdunu terk etmeye mecbur kalan milyonlarca insanın varlığını da unutmamalıyız. Dini, dili, ırkı, ülkesi ne olursa olsun bütün insanlık olarak unutmamalıyız ki; cesetleri dağlarda, çöllerde, denizlerde kaybolan, sahillere vuran, savaş ve zulüm nedeniyle mülteci durumuna düşen mağdurların her birisinin sorumluluğu, bu vicdanları sızlatan durum olumlu yönde değişmediği sürece, tek tek hepimize aittir.
Bu duygularla bütün İslam Aleminin ve halkımızın Kadir Gecesini kutlar, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, mazlumların çığlıklarının dinmesine, İnsanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Çakır ve İnik de mesaj yayınladı
Öte yandan Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır ve KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Gökhan İnik de Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474