banner564

Atalay: Kardeşlik bağları güçlenecek

İslam dininin kutsal aylarından olan ve Müslümanların bir ay boyunca oruç tutacağı Ramazan yarın başlıyor

Atalay: Kardeşlik  bağları güçlenecek
banner598
İslam aleminin kutsal aylarından Ramazan, yarın başlıyor. Din İşleri Başkanlığı, Müslümanların bir ay boyunca oruç tutacağı Ramazan için gereken tedbirlerin alındığını açıkladı.
Başkanlığın hazırladığı Ramazan İmsakiyeleri Kamu, Kurum ve Kuruluşlara dağıtıldı, ilçe temsilcilikleri camilerde dağıtılmak üzere teslim edildi. İsteyenler, 2016 Yılı Ramazan İmsakiyesine başkanlığın www.kktcdinisleri.com adresinden ulaşabilecek.
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, yayımladığı Ramazan ayı mesajında, “ Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini, ibadetlerinizin makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.
“Kuran-ı Kerim’de açık şekilde inananlara ‘Ramazan Ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan Ayına ulaşanlar, onda oruç tutsun...’ emr-i ilahisi yer almaktadır” diyen Atalay, asırlardır aynı hassasiyetle bu emr-i ilahiye uyan bir kültürün, anlayışın temsilcileri olarak, bugün de bu ilahi çağrıyı samimi bir kalple takip ettiklerini söyledi.
Günümüz dünyası açgözlülük ve merhametsizliğin neden olduğu, insanlığı tehdit eder boyutta sorunlarla karşı karşıyadır. Her gün şahit olduğumuz ve içimizi acıtan olaylar bugün; birbirimizi anlamaya, birbirimizi sevmeye, paylaşmaya, karşılıklı kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermiştir. 

Atalay, din görevlileri ile buluştu
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Ramazan Ayı öncesinde sırasıyla Gazimagusa ve İskele ve Güzelyurt’ta görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. 
Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Din işleri Başkanı Atalay yaptığı toplantılarda, 6 Haziran günü idrak edilecek “Ramazan Ayı” öncesinde camilerde alınacak tedbirler, Ramazan ayında yapılacak hizmetler, Yaz Dönemi Dini Bilgiler Kursları öncesi hazırlıklar, fitre, hatimle teravih namazı, itikâf gibi konuları ele aldı. 

Kan bağışı kampanyası düzenlendi
Öte yandan Din İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı öncesinde “Gelin Kan Kardeşi Olalım” temasıyla Gazimağusa’da kan bağışı kampanyası düzenledi. 
Thalassaemia Derneği ile işbirliği içinde organize edilen kampanyaya Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ile Kızılay Derneği de destek verdi.
Osman Fazıl Polat Paşa Camisi’ndeki Prof. Dr. Hakkı Atun Kültür Merkezi’nde yapılan kan bağışı kampanyasında Gazimağusa Devlet Hastanesi görevlilerince 30 ünite kan toplandı. 
Toplanan kan Thalassaemia Derneği yetkililerine teslim edildi

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473