banner564

Ataoğlu: Tarihi  bir temsiliyet 

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Kurulu’nda KKTC adına Ahmet Savaşan Dünya Başkan Yardımcılığına Seçildi 

Ataoğlu: Tarihi  bir temsiliyet 
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council) Genel Kurulu’na “Onur Kurulu Üyesi” olarak katıldı. 

38 ülkeden 47 delegeyle yapılan Genel Kurul toplantısında, KKTC adına Ahmet Savaşan, Dünya Başkan Yardımcılığına seçildi. 
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Olağan Genel Kurulu, Antalya'da, Dünya Sağlık, Spor Ve Alternatif Turizm Kongre Fuarında özel bir oturumda gerçekleştirildi. 
Yapılan açıklamada; Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak'ın başkanlığında gerçekleştirilen ve 2018 yılında Dünya sağlık turizmine yön verecek ülkelerin temsilcilerinin belirlendiği seçimde Dünya Başkanlığına Azerbaycan’dan Rusyan Guliyev, Genel Başkan Yardımcılığına KKTC’den Ahmet Savaşan ve Genel Sekreterliğe de Yunanistan’dan Constantine Constantinides’in seçildiği belirtildi. 

Ataoğlu, teşekkür etti  
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde Kuzey Kıbrıs’ın 57 ülkeyle birlikte eşit koşullarda temsil edilmesinden ve bütün bayraklarla birlikte KKTC bayrağına da yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Fikri Ataoğlu, Kurucu Başkan Emin Çakmak’a KKTC’nin bu önemli temsiliyeti kazanmasındaki belirleyici katkısından ötürü teşekkür etti. 

Savaşan: KKTC sağlık turizmine elverişli
KKTC’nin 54. üye ülke olarak Dünya Konseyine kabul edildiğini ve 2017 yılında da Dünya Konseyi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptıklarını anımsatan Ahmet Savaşan da, Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanı sıra, hastanelerinde ve tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yan ısıra otellerinde sunulan medikal welness, spa uygulamaları ve ileri yaş ve engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirilen fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özelliklere sahip olduğunu vurguladı. 

Bakü’de toplantı yapılacak
3. Dünya Sağlık Turizmi Formu’nun 25 Şubat 2019 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılmasına karar verilen genel kurul toplantısında, Litvanya ve İran’ın da aralarında bulunduğu yeni ülkelerin üyelikleri yanısıra, sağlık turizminde faaliyet gösteren hastane, klinik, aracı kurumlar, wellness merkezleri gibi kuruluşların akreditasyonları ve sertifikalandırılmaları başta olmak üzere pek çok konunun görüşülerek çeşitli kararlar üretildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473