banner564

Atun: Üretimi destekliyoruz

Atun: Üretimi destekliyoruz
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Haspolat Sanayi Bölgesindeki Levent Sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu
Bakan Atun ziyaretteki konuşmasında, Levent Sanayi tesisinde üretilen modern kaplama taşı; "Stonite"ın ihracatının artığını belirterek, teknoloji ile birlikte üretilen ürünlerin katma değerinin son yıllarda ihracatta önemli bir yer tutmaya başladığını bunun da bu yönde verilen desteklerin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.
Atun, “Kıbrıslı Türkler olarak bu yatırımlar ülkemiz ekonomisi için çok kıymetlidir. Yerel ham maddeyi çevre dostu teknoloji ile birleştirip dünya pazarlarına sunan yatırımcılarımız küresel bir köy haline gelen dünyada artık kendi yerlerini alıyorlar. Bizde Hükümet olarak bu noktada ortaya koyduğumuz vizyon ile üretimin her zamankinden daha fazla destekleyicisiyiz. Bugün gezdiğimiz bu tesis doğru kredi ve teşviklerle ülke sanayisinin nerelere gidebileceğinin en güzel örneğidir” şeklinde konuştu.
Bakan Sunat Atun, Ticaret Dairesi Müdür Nalan Nazlı, Sanayi Dairesi Müdürü Salih Gökpınar e Özel Kalem Müdürü Hurşide Baybora ile birlikte Haspolat Sanayi Bölgesinde üretim yapan Levent Sanayi Tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.
Haspolat Sanayi Bölgesinde yer alan Levent Sanayi tesislerinde Şirket Direktörü Mete Boyacı tarından Stonite kaplama taş tesisleri hakkında bakan Atun’a bilgi verildi.

“Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme Zirvesi” 
Öte yandan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı himayesinde yarın “KKTC Kalkınma Bankası Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme Zirvesi” yapılacak.
Bölgesel kalkınma ve kümelenme için ciddi katkı sağlaması ve yol haritası oluşturması beklenen zirve Lefkoşa’da Golden Tulip Hotel’de yapılacak 
Yapılan yazıl açıklamaya göre, zirve, saat 09.30’da Ekonomi ve Enerji Bakan Sunat Atun’un açılış konuşmasıyla başlayacak ve panelle devam edecek.
Panelin ardından ilgili kurum kuruluşlardan kümelenme paydaşlarının katılımı ile Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme Çalıştayı gerçekleşecek. Çalıştaydan çıkacak sonucun Bölgesel Kalkınma ve Kümelenme ile ilgili yön gösterici olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474