banner564

Doyurucu bilgiler aktardı

Nesip Nalcıoğlu, TDP’nin düzenlediği 'İsrail-Filistin Çatışmalar Tarihi' konulu seminerde önemli noktalara vurgu yaptı

Doyurucu bilgiler aktardı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçesi, 'İsrail-Filistin Çatışmalar Tarihi' konulu seminer düzenledi. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Lokalindeki semineri Nesip Nalcıoğlu verdi.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci seminerin başında yaptığı konuşmada, ilçe olarak örgütlenme, seçim çalışmaları ve gezilerin yanı sıra eğitim çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, bu seminerin de bu çerçevede gerçekleştirildiğini söyledi. 
Semineri veren Nesip Nalcıoğlu da İsrail- Filistin çatışmalarının tarihi, yaşanan olaylar, bölgeye ilişkin anlaşmalar ve gelişen süreçle ilgili detaylı ve doyurucu bilgiler aktardı
Nalcıoğlu, Ortadoğu coğrafyasının değişimlerini yaklaşık 4 bin yıllık bir zaman dilimini özetleyerek aktardı. Özellikle 19. yüzyılın sonlarından itibaren günümüze kadar gelen dönem ise daha detaylı bir şekilde işlendi. 
Nalcıoğlu, bu dönemi Ortadoğu’da yaşayan toplumların ve konuya müdahil olan diğer ülkelerin sosyo-politik ilişkileri değerlendirdi. Seminer, tarihsel bilgilerin ışığında, günümüzde yaşayan Gazze işgalinin değerlendirilmesi ile tamamlandı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Sayın Akar ,Yöneticileri Bakanları ve bakmayanlari bugün Kktc nin içine düşmüş olduğu kaos için defalarca uyarmıştı, maalesef kayde alan olmamıştır ve 2021 in bize 2020yi aratacağı ortadadır
Eskilerin bir Atasözü var
Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan bellidir diye.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473