banner564

Çiftçiler endişeli

Güneyde deniz suyunu arıtma faaliyetlerinin azalması nedeniyle susuzluk tehlikesi var

Çiftçiler endişeli
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, tuzlu su artıma tesisleriyle ilgili izlediği politikadan dolayı susuz kalınmasından korkulduğu belirtildi. 
   Haravgi gazetesi “Anastasiadis Hükümeti Bizi Susuz Bırakacak” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, mevcut hükümetin, bazıları kaldırılan, bazıları ise devre dışı bırakılan tuzlu su artıma tesisleriyle ilgili izlediği politikadan dolayı büyük miktarda su eksikliği yaşanmasına neden olacağını savundu. Su eksikliğinin üretici ve tüketicilere doğrudan etkilerinin olacağına işaret eden gazete, Güney Kıbrıs ekonomisinin, Rusya’nın uyguladığı ambargoya ek olarak yaralar alacağına dikkat çekti.
   Habere göre gazeteye konuşan Rum Çiftçiler Birliği (EKA) Genel Sekreteri Panikos Hambas, Anastasiadis hükümeti döneminde, “maalesef”, tuzlu su arıtma tesislerinden su tedarik olanaklarında azalma olduğunu belirterek, bunun neticesinde su ihtiyacının karşılanması için barajlardaki suyun kullanıldığını belirtti.

Arıtmaya önem verilmeli

   Kıbrıs’ta kuraklık olduğunun ve su sorununun giderek daha büyük bir sorun haline geleceğinin bilincinde olduklarından söz eden Hambas, hükümetin, gerek üreticiler, gerekse tüketiciler için gerekli miktarda su üretilmesi amacıyla tuzlu su arıtma tesisleri politikasına geri dönüş yapması gerektiğini vurguladı. 
   Su konusundaki büyük ve doğru politikanın, su kaynaklarının bütünlüklü olarak yönetimi ve su artırma tesislerinin uygun şekilde değerlendirilmesi olduğunu söyleyen Hambas, önceki hükümetlerin, su sorununun mümkün olan en büyük oranda çözülmesine yardımcı olan bu çizgide bir politika izlediğini belirtti.
   Haberde Rum Tarım Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla üreticilere, barajlardaki düşük su rezervlerinden ötürü sulama için yeni su miktarlarının verilmeyeceği bilgilendirmesinde bulunduğunu da aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473