banner564

“Aynı ciddiyetle devam edilecek”

Neriman Saygılı, TAK’ın 42 yıldır sorumluluklarını, kamuoyuna yönelik görevini sorunsuz olarak yerine getirme çabası içerisinde olduğunu vurguladı

“Aynı ciddiyetle  devam edilecek”
banner598

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) 42 yaşında… TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, TAK’ın tüm olumsuzluklara rağmen 42 yıldır sorumluluklarını, kamuoyuna yönelik görevini sorunsuz olarak yerine getirme çabası içerisinde olduğunu vurguladı.

Saygılı, TAK’ın 21 Aralık 1973’te merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın katkılarıyla yayın hayatına adım attığını ve bugün 46 personeliyle Lefkoşa merkez başta olmak üzere Gazimağusa ve Girne bölge büroları ile Kıbrıs Türk halkına hizmet verdiğini belirtti.
“Kurulduğu günden beri yayın ilkelerinden taviz vermeden Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesinin sesi olan TAK, bugün teknolojinin hızından da yararlanarak habere ulaşma, yayına hazırlama ve kamuoyuna aktarma açısından oldukça başarılı bir düzeye gelmiştir” diyen Saygılı, TAK’ın ilk müdürlüğünü de yapan Said Arif Terzioğlu’nun evinden getirdiği birkaç eşya ve bir daktiloyla yayın hayatına başlayan ajansın 1983’te o dönem müdürlüğe atanan Kemal Aşık tarafından yapılan çalışmalarla yasal statüye kavuşturulduğunu anlattı.
Terzioğlu ve Aşık’ı saygıyla anan Neriman Saygılı, Anayasa’ya göre bağımsız, idari özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğe sahip olan ajansın yeni yasasının ise 21 Temmuz 2011’de yürürlüğe girdiğini kaydetti.

“Görevimizin bilincindeyiz…”
Neriman Saygılı mesajını, “Bizler, TAK çalışanları olarak, sorumluluklarımızın, görevimizin bilicindeyiz. Tüm olumsuzluklara rağmen 42 yıldır sorumluluklarımızı, kamuoyuna yönelik görevimizi sorunsuz olarak yerine getirme çabasındayız. Bundan sonra da aynı ciddiyet, aynı anlayışla Kıbrıs Türk halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz. TAK’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” ifadeleriyle tamamladı.

21 Aralık 1973’te faaliyete başladı
Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında hem sesini dünyaya duyurmak, hem de haber alma ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk bültenini yayımladığı 21 Aralık 1973’te faaliyete geçen Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), 42. kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Hizmetlerine bir daktilo ve birkaç haberle başlayan TAK, bugün yurt içi ve dışındaki abonelerine web ortamındaki haber, fotoğraf, Rum basını özetleri ve kısa mesaj servisiyle hizmet veriyor.
TAK’ın 42. yıldönümü nedeniyle yönetim kurulu üyeleri, devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler yapacak.
TAK’ın 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle, 21 Aralık Pazartesi günü saat 11.00’de Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’na; saat 11.30’da Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ve 12.00’de de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak. Aynı gün saat 13.00’te ise ajansta 42. yıldönümü pastası kesilecek.

Kalyoncu’dan TAK’a kutlama
Başbakan Ömer S. Kalyoncu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm ajans mensuplarını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 
Kalyoncu, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, “Kıbrıs Türk basınında önemli bir yeri bulunan, güvenilir ve saygın medya kuruluşlarından TAK’ın 42. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutlar, başarılarınızın devamı dileğiyle sizi ve tüm ajans mensuplarını tebrik eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474