banner564

Baba tutuklu oğulları serbest

Serhan Çakır’a ait aracın kundaklanması ile ilgili yakalanan 4 zanlıdan Muhammed Akbulut ile Mustafa Akbulut’un suçsuz olduğu anlaşıldı

Baba tutuklu  oğulları serbest
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde 5 Şubat’ta Serhan Çakır’a ait Range Rover marka JB 001 plakalı aracın üzerine kasten yanıcı madde dökülüp, tamamen yakılmasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar Sürmeli Akbulut ve Sertap Batak dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
İlk etapta tutuklanan Sürmeli Akbulut’un oğulları Muhammed Akbulut ile Mustafa Akbulut’un ise suçla bağlantısı görülmediğinden serbest bırakıldığı açıklandı. Tutuklulukları süren zanlılar Akbulut ile Batak’ın itirafta bulundukları belirtildi.  

Soruşturma sürüyor
Kundaklama soruşturmasını yürüten polis, Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde Başak Sokak’ta Serhan Çakır’a ait Range Rover marka JB 001 plakalı aracın üzerine kasten yanıcı madde dökülüp, hasara uğratıldığını belirtti. Polis, olayın bilgilerine gelmesi üzerine bölgede bulunan güvenlik kameraları görüntülerinin incelendiğini ve yapılan inceleme neticesinde EG 786 plakalı aracın olay mahallinden geçtiği sırada durup içerisinden inen iki şahsın ellerinde bulunan bidon içerisindeki yanıcı maddeyi araç üzerine döküp yaktıktan sonra, koşarak kaçtıklarının tespit edildiğini mahkemeye aktardı. 

İkisi de itiraf etti
Polis, EG 786 plakalı araç ile ilgili yapılan soruşturmada, aracın zanlı Sürmeli Akbulut tarafından satın alındığını ancak adına kayıtlı olmadığının tespit edildiğini söyledi. 
Polis, bu bilgi ışığında zanlı Sürmeli Akbulut’un Çamlıbel'deki evinde EG 786 plakalı araç ile tespit edilip oğulları Muhammed Akbulut ve Mustafa Akbulut ile birlikte mahkeme emri gereği tutuklandıklarını kaydetti. Polis, mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada huzurda bulunan zanlı Sertap Batak’ın da köy kahvehanesinde zanlı Sümer Akbulut ile buluşup araçla ayrıldıklarının belirlendiğine vurgu yaptı. Polis, Sürmeli Akbulut’un ifade vererek zanlı Sertap Batak ile suçu işlediğini itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. 

Beş gün ek süre verildi
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlı Sümer Akbulut’un itiraf nitelikli vermiş olduğu gönüllü ifadesine ek olarak zanlı Batak'ın da gönüllü ifade verdiğini ve suçunu itiraf ettiğini söyledi. Polis, ilk etapta tutuklanan Muhammed Akbulut ve Mustafa Akbulut'un ise suça bağlantısı görülmediğinden serbest bırakıldıklarını belirtti. 
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınan ilk tutukluluk süresinde toplam 24 ifade aldıklarını, ayrıca bağlantılı bir şahsın daha arandığını belirterek, zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473