banner564

‘Babam yaşındaydı’

Memduh Ulugün’ü 18 bıçak darbesiyle öldüren Meryem Doğu, gönül ilişkisi olduğuna dair suçlamaları kabul etmedi

‘Babam yaşındaydı’
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta 13 Mart 2018 tarihinde meydana gelen Memduh Ulugün cinayetinin sanığı Meryem Doğu, bir önceki duruşmada ifade vermesinin ardından dün davanın savcısı Egemen Metay tarafından sorgulandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davanın dünkü oturumunda sorgulanan Meryem Doğu, gönül rızası ile Ulugün ile ilişki yaşadığı iddialarını kabul etmedi. 
Savcı Egemen Metay, sanığın ‘zorla cinsel ilişki’ iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Metay, sanığın gönül rızası ile Memduh Ulugün ile birlikte olduğunu savundu. 
Sanık, bu suçlama üzerine “Kesinlikle kabul etmiyorum. Babam yaşımdaki adamla yatacak kadar karaktersiz değilim” dedi.

16 dakika ne konuşuldu
Savcı Metay, “Siz zorla ilişki olduğunu söylüyorsunuz. Kaç kez yaşandı” diye sordu.
Sanık Doğu ise 4 veya 5 kez zorla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü.
Savcı, “Bu doğru değil. Sizin bir ilişkiniz vardı ve 10-11 kez birlikte oldunuz. Bunların bir kısmı kendi evinizde bir kısmı da Ulugün’ün evinde gerçekleşti” dedi.
Meryem Doğu ise bunun doğru olmadığını söyledi. Her defasında kendisi ile zor ve tehditle ilişkiye girdiğini öne sürdü.
Savcı Metay, “Peki bir keresinde eve pencereden girdi ve yatak odama geldi” dediniz. Sizin yatak odası pencerenizin yüksekliği destek olmadan çıkılacak bir yer değil” dedi.
Sanık, “Başka pencereler var, oradan girmiştir” diye cevap verdi.
Savcı, “Sizin iddianıza göre tecavüz dediğiniz ilk olay ne zaman oldu “diye sordu.
Sanık, “2017 Kasım ayında onun evinde yaşandı. Bana bir şey içirdi, bayıldım ve kalktığımda olanlar olmuştu” dedi.
Savcı Metay, “Peki bu olaydan birkaç ay önce yani temmuz ayında Ulugün ile birçok kez telefon görüşmeleriniz var. Neden bu kadar sık görüştünüz” dedi.
Sanık, “Eşim işe gittiği zaman ben de marketten bir şeyler lazım olduğunda Memduh abiden yardım istiyordum. Aile gibi olmuştuk ve yardım istedim birkaç kez” dedi.
Savcı, “Bir görüşmenizin süresi 16 dakika, bu kadar süre ne konuştunuz. Marketten bir şey istemek bu kadar uzun mu sürer “diye sordu.
Sanık, “Eşim de telefonumu kullanıyordu. Belki o görüşmüştür” dedi.

İçtiğin şaraptı
Savcı Metay, Ulugün ile sanığın bir gönül ilişkisi olduğunu yineledi.
Sanık, “Kesinlikle kabul etmiyorum. Babam yaşımdaki adamla yatacak kadar karaktersiz değilim” dedi.
Savcı Metay, ilk ilişkinin yaşandığı günle ilgili tekrar sorular sordu.
Sanık Doğu, “Evlerinde temizlik yapıyordum. Bana üzüm suyu diye bir şey içirdi. Bayıldım” dedi.
Savcı, “O içtiğin ilaçlı bir şey değil şaraptı. Biliyordun ve içtin” dedi. Sanık bu iddiayı da kabul etmedi, asla alkol kullanmadığını söyledi.
Savcı Metay, “Tecavüz bir kere olur, ancak burada defalarca olduğundan bahsediyorsun. Neden kocana söylemedin” dedi.
Sanık, korktuğu ve ailelerin dağılmaması için sustuğunu söyledi.

Neden üç şart
Savcı Metay, “Çünkü zorla bir şey yoktu. Bir ilişkiniz vardı. Eşin bir gün Ulugün’ü evin etrafında görünce şüphelendi ve senin telefon dökümlerini çıkartıp inceledi. Böylelikle sana nedenini sordu. İlişki böyle ortaya çıktı.
İlişki ortaya çıktıktan sonra Ulugun’ü arayıp eve çağırdınız ve bir video görüntüsü çektiniz. Eşin Mehmet Doğu, sen ve Ulugün’ü yan yana oturtup ve ilişki ile ilgili konuşmaya başladı. Eşin ‘Ya hepimiz öleceğiz, ya sen karını boşayıp Meryem’i alacaksın ya da 100 bin Sterlin vereceksin ve ben bu kadını boşayıp parayı ona verip göndereceğim’ şeklinde üç şık sundu. Eşin neden ‘karımı tehdit ettin, zorla sahip oldun’ şeklinde hesap sormadı. Neden bunu hiç sorgulamadı. Neden üç şart öne sundu” diye sordu.
Sanık, “Onu eşime sorun, bilmem” dedi.

Kalbine sapladın
Savcı Metay, “Bir ilişkiniz vardı. Ortaya çıktı.  Kabahatli olduğunuz için aile meclisi toplandı ve senin Ulugün’ü öldürmene karar verildi. Namusunu temizlemek için eşin ve sen plan yaparak Ulugün’ü öldürdün” dedi.
Sanık, “Öldürme niyetim yoktu. Anlık gelişen bir olaydı” dedi.
Savcı, “Olay günü Ulugün’ü çağırdın, bıçak alıp yanına gittin. Bir tane sapladıktan sonra kaçmaya başladı. O esnada eşin gelip Ulugün’ü uttu ve ‘kalbine doğru vur’ dedi. Ulugün’deki 18 bıçak darbesinin çoğu kalp bölgesindeydi” dedi.
Sanık, kendisini kaybettiğini ve olay anını hatırlamadığını söyledi.
Savcının sorgusunun ardından savunma iki tanık daha dinletti. Tanıkların dinlenmesinin ardından dava ileri bir tarihe ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473